求助!救救袁國勇

416 回覆
1322 Like 25 Dislike
如果魯迅知道支那過左成百年都冇改變過會點
咁200萬人請願,係咪可以褫奪柒婆個學位?
冇變佢應該估到,但仲衰過100年前佢應該諗唔到
Twitter 戰線
有冇英文勁嘅巴絲可以整個聯署
我地會推埋上Twitter戰線
走晒去台灣咪成功換血囉
佢要換美金咋 唔係要精英人才阿
問題係香港要做到金融中心吸金
係靠法治制度人才(唔係靠關係嘅支畜)
到香港嘅無印都會比人告返轉頭 同支那無分別
你估一樣吸到咁多美金
巴打心水清

班白鬼都係寧左勿右,唔會為左得罪小粉紅而請個”racist” professor

國際文宣點駁返條法國佬收錢做紅衛兵更重要,等班白膠知道極權無處不在
上邊都唔啱,雖然話就話係地圖上方
各地文化皆以上為尊
例如你上司叫做上頭
考midterm屈人機講幾多sd above

同阿爺都係差唔多
蘇哲安條柒頭真係好撚on9
我認為佢係係邪惡。
Push
低能左翼日撚日講乜撚文本乜撚解構乜撚差異
有起事上嚟乜柒都幫唔到手之餘仲要插你兩刀
最少係要直接指出條法國佬唔識中文,或曲解袁國勇嘅意思,根本無任何racist claims 先,打擊佢整個分析嘅根本假設,首先令啲大學同左膠覺得佢搞錯晒,或者等佢哋無得駁。
然後先搞後續任務令佢收皮。
作為一個學者無視現實走去針着字眼以偏概全 淨係活係自己個理論世界打飛機當識晒世界嘅真理

對暴政就冇意見 反而屌選擇反抗同指出錯處嘅人 不如試吓同普通香港窮撚或者中產交換身份睇吓條垃圾仲可唔可以咁清高啦
痴線
佢呢d係偽左翼
連葉蔭聰呢d都定佢唔順寫文回應佢
呢d人如果自己9up冇人會理9佢
但變成行動要炒學者就起碼係客觀上幫中共打壓言論自由
如果袁國勇被炒
以後中華民國/武漢肺炎/野味/任何批評中國人既說話都會變禁忌詞
係好撚嚴重
我理撚得佢係左膠右膠定on9
有份聯署既都係打壓香港言論自由既幫兇
屌得好,淨係執住五個字「民族劣根性」就去扣人帽子
完全無視香港學者同中共之間不對等既權力關係
仲話文本分析,做textual analysis 點可以抽離個social/political context?
不知所謂
呢d左膠Sinologist ,一見人講「中國」壞話就上身,其實只係用呢樣野黎建立自己既Moral superiority
就算你覺得袁國勇用字不當,唔應該essentialize chinese culture
都不至於要發起個petition 去批鬥人?
CLS, 惡於咁,比呢d人掌權都只會係一個tyranny
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞