有無人鍾意日系牌子/睇日本雜誌?入黎擺低一個你鍾意既牌子

185 回覆
10 Like 5 Dislike
以前𡃁妹仔嗰陣買sly snidel嗰啲
依家去日本都買唔到衫 著日系覺得好唔襯自己
我果陣都無綠色
原本諗住忍下手唔買衫,所以佢仲有果陣無買到,勁後悔買左黑色,都幾百撘
我都鍾意吊帶裙!好靚!我鍾意佢條啡色吊帶裙,仲有粉紅色果套,仲有紫色sense of place 吊帶裙

Snidel 果條都幾靚係咪露手臂果件?
袋真心好扺啊,仲有佢啲石恰到好處,個形又靚
東京OL風嚟緊想睇下日雜襯下其他風格
條吊帶裙超靚係要依啲弱質纖纖既女仔先著得好睇
一齊減肥目標係可以喺夏天著無袖
THE ONE 2樓嗰三間 不過我唔會幫襯it
Mj rosebud (?) 仲有一間比較causal (?)
Me too no IT,一黎IT其實好貴,官網買仲扺
留名
Jill by jillstuart
le reve vanille
secret honey
lodispotto
misch masch
heather
仲有好多...
會係fashion walker 同rakuten 買衫,平勁多,周不時又有discount/儲分,超抵
仲有幫襯台灣買日貨連線
上年搵人買左個jill by手袋勁靚,好多日本妹用
(張相網上搵的)
Beams嗰層先啱 我忍手去到日本先一次過買,今年睇怕就無機會了
Jill by 真係超靚真皮,好似係(唔膠),款又靚,最鍾意佢啲石,唔會太閃太浮誇,啱啱好
Lerevevaniller 好甜美,不過分店唔多,上次去大阪無
我都有用樂天!台灣係幫襯邊個網?我有上台灣官網買sense of place ,勁快到香港,兩三日就運到,快勁多
今年唔知仲有無機會去日本
唔係真皮,但一千蚊個又咁靚都抵
Le reve vaniller我係官網買,佢周不時減價,半截裙可以減到3百幾蚊條,佢d料Ok, 返工/出街著都得
台灣網有好多間,有d收credit card, 有d就要淘寶搵人代付。之後轉運返來
https://www.hellokiki.com.tw
https://www.yabbicorgi.com.tw
https://www.rikaxalbert.com.tw
你上ptt eshopping成日有人分享心得,我差唔多個個月買成幾百至一千蚊。
上個月買咗2條redyazel連身裙,遲下夏天著。三百蚊鬆d一件,超平,仲平過官網好多,
凈係識去EME muji uniqlo
鐘意清新簡約d嘅日系 絲打們有冇推介
日系男裝香港好貴...
montbell
gramicci
SOTO
uniflame
arcteryx
nanga
gymmaster
bambooshoots

仲有好多....
睇開PEAKS 同GOOUT , CAMPHACK 同YAMAHACK
想要tg gp 我都覺香港好少日系
個人都係偏向ank rouge/secret honey/wego/spinns嗰類
以前會鍾意lolita/punk/gothic 依家愈大愈日常
中學嗰陣好鍾意睇kera,zipper 但依家都停哂刊了
我都想入TG group
日本官網唔係淨係收日本卡咩
PAGEBOY
milk 愈出愈貴買唔落手
同埋而家好少見d日本人著milk
次次去日本都見到舖頭長期有上季上上季嘅款堆曬係到又無人入去睇
我諗應該都就快執笠
借acc留言
想要tg group
以前睇開Mina vivi
鐘意liz lisa
Ank Rouge
Secret honey
開始偏向簡單啲
Majestic legon
Nice claup
Collect point
Dazzlin
Lolita都好鐘意睇
Ap ,Baby 但好貴
長大了,鍾意啲plain少少既style,我都係dazzlin真係好靚btw而家collect point 執左好多
Ap真係超貴
Btw 見都有人入tg group,我起左一個
大家可以分享下買左咩同想買咩,一齊討論下日系衣著
http://t.me/japanesebrandwear
噢,我講錯,我指fashion Walker ,唔知算係咩網,但可以喺官網book番黎,佢除左mj有好多牌子
我用過zozotown,臨俾錢先知要用日本卡
以前買過grl,真官網,不過grl我唔推介
好的!整左link了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞