有無人鍾意日系牌子/睇日本雜誌?入黎擺低一個你鍾意既牌子

185 回覆
10 Like 5 Dislike
你可能啱with既style多啲,成熟啲
雜誌:Fudge
一本都睇好耐

牌子
Kapital
blue blue japan
nest robe
nigel cabourn
MHL
yaeca
beams
united tokyo
45r
beams
fdmtl
united arrows
牌子
visvim
Remi Relief

雜誌就通常買d多路人snap既
最鍾意Proportion body dressing同Jill by jill stuart 不過都偏貴

次要d嘅有
Heather
Willselection
31sons de mode
Majestic legon

以前勁鍾意titty & co 靚得黎唔會太qq
呢一兩年啲款唔係好岩冇乜點買 唔知係咪轉左designer
係咪即係係官網填轉運比嗰個地址
你而家用邊個轉運
係呀
鍾意睇Zipper同Fruits
可惜兩本都執左 好傷心

牌子既話
Jouetie
Dear Sisterhood (瀨戶Ayumi新brand)
W♡C
Peco Club
X-Girl
Candy Stripper
Liquem
NADIA
HEIHEI
Marte
仲有好多原宿/下北澤既古著屋都鍾意

好想識多啲鍾意日系既人 香港好似好少
想講做過香港united tokyo
日本買就抵 千奇唔好係香港買阿
香港價貴過日本1.5倍
頭髮我長期染啡 所以冇電到曲髮(否則啲髮質唔要得)
一般都係夾彎髮尾同劉海 另外買咗一堆髮夾
真係好得閒先會編下髮
唔係幾覺有人望 可能因為我自己冇望人
呢間我淨係去買短襪仔
Axes忠粉表示
佢d喱士blouse襯花花半裙 我着嚟返工都冇奇怪目光
Op佢有幾個系列 有個lolita系列我放假都會着嘅
但op比較偏長 會過膝顯矮
nico and...
超鍾意呢兩間!另外仲有 jusglitty都勁靚!只從上次睇西野七瀨套輪到你了就識左呢個牌子
呢幾個牌子都有啲斯文+大小姐feel(當然價錢都係大小姐先會重本買好貴,一條裙都成千蚊
Heather我都鍾意!個價錢會好少少,啲款易襯
31sons de mode上次睇nonno睇到都幾正,有啲似noela
Titty&co我以前大學會著,而家嫌佢太甜太多花
最衰香港唔興古著
日本啲古著屋有好多好野
我都想識多啲所以開左呢個post,如果多人想討論,我會開tg group
Nico and 啲質地幾好青文字系
最後我用了tenso 買咗3萬yen
雜誌
Mina
Non no

Majestic legon
Olive des olive
Earth music
Fint
Crisp

唉而家zozotown 用唔到Amazonpay 好唔方便
仲有咩網買日本衫呀?
定你地上官網買?
竟然我覺得骨架大膊頭橫啲好睇
同埋骨架大多數高
上次睇中snidel一條裙,但對我黎講真係長到掂地
編髮正喎,不過似乎要練習+真係要得閒先染真係好傷,我染+電,感覺粗糙左好多,今次變番黑決定都係黑長曲算
髮夾我都有,不過好少用,臉大廢事夾
竟然我試過番工唔係咁着,碎花校服領雪紡上衣加條淺啡傘裙番工,俾人話係咪cosplay
我用fashion Walker ,有時候用官網
Crisp正,最近都買左件
Nonno啲女真係好正
日系妹好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞