有無人鍾意日系牌子/睇日本雜誌?入黎擺低一個你鍾意既牌子

185 回覆
10 Like 5 Dislike
對 我就是喜歡這個style
而且好憎依家一街都係韓國衫
所以你問我有冇睇開雜誌
初初唔識得掩飾自己五短身材時有睇 但近五年都冇喇
反正都係鍾意嗰啲好可愛好女人嘅元素
唔需要理會今年流行啲乜嘢
按自己感覺着上身就可以
買日本衫始終都係去日本買好
又或者上日本網站集運嚟香港
如果喺香港買 我通常會去outlet或者等跳樓大減價
講完majestic legon我自己都喺官網立即買左件
啲韓國衫model 成日有咁短條裙得咁短,又露肩又緊身,show個s型身材好似去老蘭約炮咁同埋真係通街都係果啲款
咁你應該都係啲細細粒好可愛果類你有無特別set咩髮型咁?有無出街俾人望?
係啊,我都係睇有咩鍾意就買初初會研究下點撘,後尾就睇黎為左睇下啲Model
日本撞正七月頭減價勁平
上次我去日本,佢地十二月又好似有減價
日本官網其實幾平(減價果陣),但係啲運費貴到仆街
agger同埋now d風格太不倫不類
又扮韓不過近期都有買nice claup
Jill by Jill Stuart 都係,唔知點解sogo會有啲貨睇落有啲大陸味,唔知係咪專for大陸客買
Nice claup我都幾鍾意,好易襯,有女人味得黎都幾清爽,純色款多,cuting幾靚,感覺同olive des Olive 有啲似,仲有crisp
感覺nice claup可以配啲飾物+set 頭,會襯到好靚,因為佢啲衫夠plain,可以配啲複雜少少既髮型/耳環
香港nice claup 好似已經執晒
好似係無見過nice claup,去日本行
香港nice claup啲貨貴日本兩三倍 啲款又越嚟越大陸feel冇哂蝗客執咗好正常
Poudoudou
Ray cassin
Nice claup
Ehka Sopo
SM2
Carry唔到好sweet個隻日系
Cullni
Lad musician
見到d外套官網買6千幾yen
香港賣成千幾蚊 唔知mark up 咁多做乜9
以前多數等佢半價先買
Wego算唔算
Ehka Sopo好文青,有種森系感覺,之前睇一本雜誌都睇過,唔記得果本雜誌咩名,我遲下搵黎同大家分享,幾森系feel
Ray cassin好似早排唔知喺邊見過
不過我就唔係好識撘森系,有無話平時會點著?
Willselection正野,但每次都嫌太貴唔買。。。佢冷衫啲刺繡幾靚,又精細,有個ig 用户 _pinks2aya好鍾意著佢,睇到都覺靚
Deicy佢官方ig share一set既圖配色勁靚,好想買哂佢一系列
Btw mj喺日本官網買勁平。。。成日大減價,去日本買果陣都係勁平,唔知點解香港可以咁鬼貴,明明佢定位應該係廿歲for 無乜大錢既年青人
不過等到半價冬天都過埋唔試又怕唔啱
算啊!原宿系的感覺
係咪soup?
其實我都好少會襯哂成套森系咁著 我鍾意ehka sopo同sm2係因為佢地而家好多款都有少少偏向你講既青文字系 特別得黎又百搭 襯到好多look但又唔會太普通
Ray cassin d款靚得黎價錢又唔貴 買日常款都幾推介 個官網而家都做緊特價
好鍾意日本d牌子好多衫特別得黎又有detail位 嗚呀
Fint
Ingni
Allamanda
Torte
見到啲代購著will勁仙氣 但一條裙差唔多兩千蚊
Deicy就係係ig睇到配色圖勁吸引 !但未有緣親身去日本實體店

我都有fo日本妹打扮 佢地真係襯得好靚 又係要set頭化妝著有踭or船底踭鞋先carry到 但係香港好少著日本妹果啲鞋。。。日本可以著好多路線 如果香港著axes 果啲宮庭風op一定好多奇怪目光

Titty&Co, tocco 同misch masch路線幾似 輕淑女風

MJ係香港好多師奶買 個價錢唔係後生女afford到上次去日本行outlet見到有mj 但啲款完全揀唔落手 勁可惜

Franche lippee啲雪紡衫同lace 刺繡整得勁靚 不過啲代購又係賣到好貴 依家好多仲made in china

愈講愈想去日本買衫 今年唔知有無得去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞