[愛的迫降8] 推到彬珍結婚

1001 回覆
24 Like 9 Dislike
係 已經去左蒙古同瑞士 仲要停播兩週
而且南韓劇情基本得屋企同醫院
點解會拍到人入廠...
李哈哈到底收起幾多鏡頭冇比我地睇
邊拍邊播真係好痴線成個劇組都會好大壓力
通常開播前都會有6集左右嘅課
事前完成又好收視嘅暫時淨係諗到太陽的後裔仲有無
預先拍應該得太陽的後裔成功
其他都麻麻
第一集麻麻
後來會好 睇多幾集 或者會有唔同睇法
上個禮拜睇多次太陽的後裔
幾sweet幾好睇
呢套風格上似唔似
仲要已經停播咗2次先趕得切喺大結局前幾日拍完

25號既口水有估過其中一個邊拍邊播既原因
如果個劇反應好既話會有新既廣告商中途贊助sell佢地啲products
想sell得好啲既會俾編劇加啲用到件product得來又好睇嘅情節
例如第13集既戒指可能都係因為後期有贊助先加落去
你見一開頭拍既瑞士重逢佢地都冇帶戒指
就知嗰陣編劇仲未諗到呢段
完全唔同 認真
典型韓劇套路兩套都有
太陽男主角會flirt女 迫降唔會
太陽係感受國家軍人偉大 迫降唔係
兩套Style唔太同 鹹魚白菜 各有所好 雖然我啲friend同我都鐘意迫降多啲
睇多幾集就有結論 到嗰陣再棄都唔遲
太陽男女主角一見鍾情
糾結位係工種危險不斷拖拉
迫降係日久生情又有一見鍾情
地理位置唔容許而拉鋸
太陽都好睇難得0三角戀成份
不過劉大尉好口花花有啲輕浮
利正赫隱重可靠feel正好多
14醫院kiss一睇就知唔係李哈哈拍,畫風好唔同,拍得好感動,到而家都會翻睇
哩套我真係頂唔順, 佢接部電話嗰幕
同埋宋仲基演軍人說服力不足, 晉久好佢好多
一樣睇到接電話嗰度頂唔順棄咗
太陽的後裔反而男二女二條線仲好睇
仲有兩者共通點係返左首爾之後就無咁好睇
取景最癲我睇過嘅係三流之路
主角屋企(門口)同幢住宅個天台分別喺釜山唔同山頭嘅村落
屋企行出去等車嘅街口實景喺首爾
我又覺得冇乜野
因為睇愛情劇我就唔睇合理性
純粹睇佢拍得sweet唔sweet就算
呢個幾認同
金智媛好正
反而我係覺得宋仲基個角色chok得濟加口花花先頂唔順
愛情劇合唔合理我都唔係好care
做到sweet同感動到人就已經好成功
相傳有個拍咗冇播既情節係世理著住韓服同正赫阿爸阿媽食飯
好想睇!!
2019年8月26日-2019年9月7日 瑞士
2019年9月16日-2019年9月22日 蒙古
2019年10月2日-2019年10月7日 濟洲島
唔知幾多號拍既釜山"平壤酒店"(睇下有冇有save底果個飯店老板娘po同彬珍合照既時間係樂時)
拍38線kiss果日好似係孫仙生日
1月11日先拍到第9第10集

其實邊播邊拍呢個模式日本韓國都係咁
我本身追開日星所以都已經好慣呢種模式
但係日本一定唔會咁遲先拍完
話說北韓F4幾時知佢地係情侶
北韓醫院嗰度?
定係再後啲
F4見中隊長同志患上相思病嗰度先開始知
16號大結局但13號先拍完 好痴線
啲時間預到咁趕 戥佢哋辛苦
我覺得韓劇男第三集已經知中隊長死梗
會死係世理手上
https://www.beauty321.com/post/31451#p3

原來咁多致敬位
雖然唔知個啲位係有心定無意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞