[愛的迫降8] 推到彬珍結婚

1001 回覆
24 Like 9 Dislike
孫仙好似休息 無接戲
休息下都好 拍迫降咁辛苦
不過都想佢之後接套好戲 拎到青龍就第二次大滿貫
珍珍好似係休息期間會睇劇本
有興趣就會接
佢呢個咖位唔憂做啦 休息下咪幾好
咁啱彬ssi無得去約旦 約會吧
想像彬ssi喺家師父見過嘅孫仙屋企
一齊坐喺露台 一齊沖咖啡 一齊插花 一齊睇20台
應該都只能夠係屋企度約會架姐
彬ssi棟925好似都近孫仙屋企
返公司開會都方便
江南區內遠極都唔會好遠啦
屋企係最好嘅地方
街太易俾人發現了
宋慧喬好似住孫仙隔離!?
宋搬走左了
用四日睇哂喊到豬閪咁
個結局一年見得兩星期真係好少 利正赫咁靚仔
我係尹世理真係要打包返屋企養
睇完白夜行 孫仙
見有人講編劇好鍾情愛情嘅距離感, 日日見反而冇新鮮感
佢之前寫嗰幾套都好似係咁 藍海同星星
聽口水多過浪花都好似有人講呢個point
朴編劇係咁架
某程度上都劇透了下一套劇既結局
Do姐
我以為個編劇係鍾意牛郎織女
李哈哈真係勁垃圾
每日都拍拍拍拍拍 淨係識通宵趕進度 壓榨主演通宵
孫仙後期狂喊喪喊 喊到眼長期通血 攰到入廠
而且呢個係已經停播左兩次 如果冇停播都唔知點
拍親密戲就淨係識玩對稱 拉遠景 乜鳩Detail都睇唔到
拍戲成個傻鳩咁 淨係識係到哈哈哈 根本冇乜指導 睇花絮次次都係玄彬孫仙自己諗
套戲能有呢個收視率真係靠玄彬孫仙Carry
其實導演係咪姐係tvb監制果啲level?
好似話因為拍得太慢
tvn後尾加多2個導演入劇組幫手
醫院場kiss戲就係新來嘅導演拍既
無留意開韓國 唔太知道韓劇嘅拍攝
但有啲好奇佢哋拍攝個日程會係點
由8月瑞士到10月蒙古 當每個地方停留2個禮拜
中間係韓國都仲有好多時間可以拍其他景
佢第一次停播個陣先播咗6集 即係可能聖誕除夕個排先拍緊第7 8集嘅嘢
前面有成3-4個月 但都好似進展得好慢咁
後面咁多集就chur足半個月
想知道觀眾反應先去決定拍咩 都唔洗咁趕chur到啲演員咁攰掛...
見到彬珍都拍到病晒入廠 覺得呢個拍住播嘅文化好過份
但係Do姐話覺得導演拍得好好
其實其他場景例如男二女二既戲佢都好認真咁指導
係唔知點解拍男女主對手戲就剩係識哈哈哈
韓國拍電視劇好鍾意喺周圍取景
平壤酒店喺釜山, 搭船逃走失敗嗰度好似喺全南海邊, 即係同釜山差唔多遠
仲要可能拍嘅戲份唔多, 一個取景地點會一兩場戲就完
只係計劇組人員移動都用左好多時間
(有啲遍遠地點應該有安排住宿慳時間, 20台個訪問玄彬有提到住宿舍)

都唔係冇事前製作嘅劇, 但大部分成績都好差
阿宮都係大部分事前製作嘅劇, 個劇本仲衰過邊拍邊播
佢地個生態係咁, 拍完先播有可能拿捏唔啱分量, 最後變左拍唔夠又冇得補拍
睇完第一集覺得有d悶
想問下係咪正常
雖然有d位都幾好笑
個尾都收得靚既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞