[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (34)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
啱啱執櫃,揾返對redwing 1905, 鞋帶孔封滿銅綠,想問吓有乜方法清到?
香港RMC 代理番個一水, 唔知之後重會唔會再返。

BS 有佢幫Cushman出嘅單品。
其實m65好多,08年先停產,有成40年既量
i.t. 全新2條30% off 都係700蚊條
$650 求售
Parka喎
嗰隻綠色90年代初美軍已經唔用 定係有整過白色或者迷彩版本?(M65 Jacket連ACU都有)

不過呢一件野我反而覺得唔係好配普通Workwear
英國Mod友裏面斯文衫配佢先正
香港真係難搵,係大阪又淨係搵到m size
WD40加砂紙
試完平時size真係超勉強先扣到褸 !不過店已經無乜size揀,可以係樂天訂了
Yuletide greetings! Wishing you a season full of Yuletide cheet! May the beauty of the holidays warm your spirit! Wishing you a new year full of peace and joy!
Happy new year! I hope all your endeavors in 2020 are successful! I hope all your dreams come true in 2020 - onwards and upwards! Wishing you a new year full of peace and joy! Happy holidays!
我一定唔會著,臭都係咁話唔著爽好多,著咗係咁出汗
試過唔著 俾對鞋入面啲線頭刮到啲腳指損晒
對鞋未break in?
話說越戰1968年nos嘅jungle boots 300幾400港紙(未連shipping)係咪正常價?
Ebay見有啲開千幾有啲300幾
三百幾你仲想點買對chuck 70都唔止
我嘅意思係咁平係咪正常
陸軍野係咁平
唔該雲巴
係好平,但要留意啲width,通常好平嗰啲係N或XN,即係narrow / extra-narrow,會好窄吓
是咁的,我朋友開咗個ig shop, 賣一d佢收集返黎既古董眼鏡。
https://instagram.com/old.treasures.hk?igshid=1djvy0mbwz6dn
日本有好多好有型既古董眼鏡專門店,但香港應該得兩三間。
佢想試吓係香港推廣呢個文化,希望大家可以follow吓,就算唔買都可以睇吓post。(當然如果冇人買,應該好快收皮
遲d應該會同某眼鏡店合作,放喺佢度寄賣,可以直接試戴。
應該傘兵/ jump boots?

生 巴咩size?

我有對jumpboots
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞