[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (34)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
新鞋應該腳都入唔到
我用代購有DHL揀
日本封關之後我都買了件衫
用EMS十幾日先到
主要係卡係出日本時清關
用邊間代購?
我樂天直接ems, d野停左係名古屋機埸成星期
我果件衫同你情況一樣
樂天EMS停係中部機場

最鐘意DHL
送貨準時有時仲平過EMS添

講返對鞋
的確冇WESCO果種工裝感
但我冇玩電單車只係出於收藏同著來行街過下癮
呢種近似Viberg既感覺
而且非常好著又好難搵到
dhl express 最撚正, 係歐洲落單有時第2/3日已經可以收件

正呀對鞋, 最緊要自己中意
下次去日本都想入多對engineer boot
DHL is the best ..... 仲未唔經支國
今日另一對
其實呢個鞋型先係4,50年代既鞋型
呢對係40s復刻
題外話,幫襯amazon佢用dhl真係覺得賺咗,一用sf就含晒x,又慢又派件唔準時。

原來我得9 對boots only ... 唔多
呢對係正

我都係未買既
madison 買shell 送皮帶又相買了

巴打呢對係Julian Boots 代工果對?
呢對唔係,同你一樣,不過蝕左後拎左去dr sole換底,改埋踭
巴打換底用咗幾錢
我有對rw pt91想搵佢relast
PT 91搵過Brass relast,同對viberg
另外有對viberg都搵過dr sole relast
Dr sole個website而家有得填form睇價錢,應該3k幾左右
個形我覺得差唔多,dr sole多底揀,好玩啲,又平啲

Viberg (brass) PT91 (brass) Viberg (dr sole)

岩岩上佢website 睇好似得resole 價錢睇
唔知relast 會唔唔差好多,同埋唔知有咩last可以揀呢
想問下以下依兩隻背囊邊隻比較好?

swiss army rucksack nigel cabourn

visvim ballistic 20L
呢個po既人多數會答前者
但不是NC ....
本身都諗住前者
但係好似容量同功能上後者比較好
20L乜都唔擺嘅情況下都重過gregory2倍到
F/CE 仲好啦
我比較好奇出街有咁多野要帶咩
我除咗返學 旅行 平時一定唔會帶袋
最多都係藥袋仔
咁大個背囊你地通常會擺乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞