RN醫護 : 認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗

281 回覆
499 Like 4 Dislike
紐西蘭都係
利申紐西蘭醫生
同意 咁鐘意澳洲竟然上連登投訴 痴撚線
適當的恐慌又如何
平時standard precaution 都無口罩?
笑而不語
香港醫護唔罷工冇裝備中招抵撚死
醫護罷工冇事既 澳洲好等人用快手移民唔驚事後清算
聽連登仔老點下場
Follow the forward
革命初期都係咁,加油
唔講錢 每個人決定移唔移民都係有好多野要考慮
見到佢日日係到屌就覺得燥
cls 你呢啲質素既page 值得有酸民
早期已經unfollow 左繼續自high 啦
想睇澳洲滅國
香港人經歷過沙士,應對係唔同啲
就算你點樣同外國人講要戴口罩,佢地個觀念唔會代入到我地嘅諗法
加上香港同外國環境唔同,香港迫撚到插針都插唔入,外國地方大咪覺得冇咁易瀨野,但人多聚埋一齊咪一鳩樣
衰啲講句,如果佢地得唔到教訓都係唔會識醒
沙士期間,醫護界用人命做學費,學左好多野
例如 limited reuse N95 好危險
gown down 最高危
ward 入面既 nebulizer 可以令病毒傳染由 droplet 變 airborne

呢 d 野外國好多都唔理
人在tas都冇見到口罩
最諷刺的是,香港公立醫院搵澳洲佬搞認証
去過澳洲診所,醫院,醫生護士reception既姐姐,連病人都唔會戴,又冇告示話可以拎口罩
有次係急症等左幾個鐘,有人咳又盛,個冷氣又唔夠低
焗到暈暈地,好驚俾人傳染到有病
白鬼係咁
我town附近醫院有confirmed case,照舊無人帶口罩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞