RN醫護 : 認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗

281 回覆
499 Like 4 Dislike
認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗。
直至而家呢個moment,
醫院都係無醫護載口罩。

我自己其實好想戴,
但係戴咗會點?我估計會被勸喻除咗佢,
因為佢哋覺得戴住會製造恐慌。
根據醫院指引,醫護只係喺接觸疑似感染個案嘅時候先需要著全套防護裝備。

又,澳洲已經發生咗醫護中招,
跟手全部同事一齊被隔離。

用屎忽都諗到,
醫護奶嘢點止累同事,
我哋每日同班病人埋身肉搏,
餵飯換片轉身抽痰要幾近有幾近,
容乜易全部人一齊奶嘢。

敝公司個isolation ward喺ICU入面,
So far 從來無聽過澳洲有dirty team 呢個制度。
我而家只可以求神拜佛🙎🏻‍♂️唔會被allocate 去睇呢啲疑似case。

最嬲係而家呢一刻都仲有同事話武漢肺炎同流感差唔多,死亡率又低,唔駛太panic。
DKLM我真係想大把大把摑醒佢哋。

成間醫院淨係識貼呢啲標語,(sor9濛咗少少)
留意返係殘英對照咋,
無韓文無日文無伊朗文無意大利文,
你就知澳洲防疫慢人幾多拍啦🙄🙄🙄

無咩事我聽日返去返工喇。屌。
sauce
成間醫院淨係識貼呢啲標語,(sor9濛咗少少)
好多人仲以為戴口罩嗰D人係有毒
而唔係預防
做醫院都唔戴口罩
平時無疫症都應該要戴啦下話?
澳洲人特別膠
移民得咁開心
人哋啲國策係咁咪硬食
千祈唔好返嚟香港
蘇聯同支共培養咗班白左咁多年,而家終於可以用佢哋已經根深蒂固嘅奇怪思想推冧全世界秩序
無撚計
唔係返healthcare嘅做好自己就得

做healthcare只有自求多福
平時傷風感冒創傷濃痰都會傳染啦
melbourne north?
一直覺得澳洲係一個好多蠢人同white trash嘅國家
澳洲最鍾意歧視同排華
中文個張睇完load咗一陣
轉去睇英文個張先知佢up乜

因為長期都安安定定生活,澳洲人嘅危機意識真係負值
其實全世界除左東亞人都係咁諗
澳洲式中文
樓主可憐
一直FOLLOW開絲打
澳洲實在比較安全
點同香港同台灣日日比鬼國人迫害/欺壓

危機意識點培養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞