RN醫護 : 認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗

281 回覆
499 Like 4 Dislike
唉,香港本來好地地,回歸後,根本走下坡。
689 同777根本就係魔鬼,每見一次,如若在地獄行走,周圍都是禍
簡中標語我覺得好正常喎

好似 請勿隨處大小便 咁
要個target睇得明先得㗎
澳洲少蝗? 訓左20年?
第一次看gp,係不會開抗生素,因為政府規定
支那澳洲省
Which state ?
所以我冇咩事都係唔會出城 出到去帶住個罩有俾人眼金金望撚住哂 好戇鳩 同埋我估太多都係自視過高 覺得自己唔會瀨嘢
ching係邊間醫院?
英美加澳紐
最垃圾就係澳
間醫院仲要喺中國城附近,其實可以選擇唔去…唉趁呢個拜日諗諗佢
本身係監獄島
Vic
前日夜晚Queen Vic Summer Night, d人多到呢,係無一個人帶罩噶,我口罩眼罩都戴,自備外賣盒拎返屋企食,一路都係眾人焦點。
醫院發俾員工啲信淨係叫你自己take leave隔離,口罩都唔撚俾

如果有一個係隱形super spreader……
但就咁叫人吸蒸氣
點會,一定係英國,建議你睇睇ABC News, 好多澳洲人同澳洲中國人都反共,不過政府的經濟25percent依賴中國,一直奶。美國加拿大澳洲英國紐西蘭就差唔多,當初去澳洲都係因為澳洲返華。運動以來紐西蘭最靜,大學又撕香港文宣,點睇都紅過澳洲。
美>紐>加>英>>>>>>>>>澳
相對香港已經好安全
政治正確,moderate risk country - Hong Kong
你眼罩係ebay買? 我係自己住嘅suburb未戴住 但聽日要出cbd做嘢
班鬼真心膠
買halloumi cheese既時候條龍超級無敵長,我一見到後面係中國人(佢哋一開聲講嘢,哇,嚇到我即刻走返去後面重新排過。d澳洲人真係唔識驚,我上個月一落飛機,戴撚住個罩個巴士司機都特登走過來幫我拎gip, 人就真係nice啦,但萬一我係中國人呢?佢哋真係完全無戒心。
澳豬白人太天真,唉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞