RN醫護 : 認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗

281 回覆
499 Like 4 Dislike
冚球鏟陪支那葬
未識驚
因為你鼻塞,或者有痰,蒸氣水份可以整稀啲痰,容易整出來,對呼吸會好啲
而你有咳,濕濕地蒸氣令👃冇咁乾,就減少口嚨痕,咪少D咳
我喺香港帶過來,一直用開。
CBD一定要帶!!! 加頂cap帽啦,我自己都覺得自己好撚型,d人望住我都係因為我型遮。
Box hill hospital?
咁又未到咁紅,springvale
Boxhill我呢一世人都唔會去,我個胃受唔到刺激,我驚我嘔。
澳洲留學駁唔到
唔可以一味用啲人民紅唔紅去判斷一個國家嘅宜居度同國力。。。
嘩,咁真係危險啲喎,placement 小心D啦,但我都幾相信D pt 係唔會比你掂佢地,唔係歧視,而係擔心你傳比佢地。
我自己試過一次,個病人話只要是我負責佢嘅時候,就投訴
但係啲女真係好jeng wor
似dulwich hill?
我出街都經常有人shy away from me,好彩,因為我都驚佢哋傳比我,d人仲好天真咁覺得亞洲人先係帶菌者,咩時候,SA出曬事啦,連8個月既bb都中招/伊朗,澳洲中招醫生琴日仲出席seminar/白人,澳洲第一單人傳人係星加坡人喺Sydney傳出去。講真,避開華人有咩用,我係見到人都避,包括d細路。
Aussie
呢條八婆真係抵撚死,講到aus 點好點好又話諗唔到原因唔走
日日出post 就係講返工點歎法人工好工作少
講到係香港d nurse 唔走係有問題
利:hkrn
澳洲手足
杜美心
歎係幾歎, 但香港人工每個月多三千wor
但問題係啲病毒會依附喺所有物件
唔係避開個人就解決到件事...
佢地係咁,覺得小病小痛
大把gear la, 買個雙罐加p100 lor
盡量減少風險,咁好難成個人都isolated from人類世界噶嘛
Sydney完全見唔到有外國人戴口罩
淨係見過三幾個韓國同蝗國大媽戴
今日睇新聞Epping已經有學生中招全校停課
但啲所謂專家都仲係話唔使擔心
話後生同身體健康就無事
但明明幾個確診都係得十零廿歲
只可以講成班真係未識驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞