RN醫護 : 認真,澳洲啲防疫真係一塌糊塗

281 回覆
499 Like 4 Dislike
醫科生
依家表示驚到瀨屎 有教學醫院已中伏
危機意識低呀 你估香港 住正係個魔鬼隔離
我FORWARD的
又唔係中出唔駛戴套啦
澳洲hep b, mrsa 好似D醫護仲做緊D防疫。甚至gastro D澳洲人驚到死
但Coronavirus ,佢哋話澳洲係好low risk 既國家。
未經歷過沙士係咁上下
FORWARD的
換片有屎都唔戴口罩?澳洲人啲屎唔臭架咩?

插尿喉要近距離接觸病人genitalia又唔戴?
就係因為安穩嘅環境,蘇聯堆奇怪白左思想(Anti-vaccine之類)嘅奇怪思想先得以植根

First World problems
平時都唔帶好撚癲喎
D屎尿龍痰彈到落個咀點
香港醫療又贏
Google translate
真係只有空氣傳播先有口罩,插尿喉呢D小兒科只係用手套
d澳洲鬼 呢幾日都開始意識到d

係街 會聽到超市無廁紙

而家先討論中國人食蝙蝠
香港獨立 唯一岀路
澳洲人=白皮支那人
靠移民carry既垃圾國家
關我撚事
炒左老細,再搵份可以長期home office既工把啦
到時做足防護措施,又會問點解調佢入隔離病房
返香港,又怨病人太多冇lifestyle
呢啲垃圾都係打份工,無心做護士架啦
最好咩都唔洗做,坐office撳電話撳到收工
澳洲班撚樣日日陽光與海灘乜都唔做剩係屌西 我地攬抄喇(咁熱又咁大好難發得大)
白皮豬唔見棺材唔流眼淚黑死病嘅教訓已經太遙遠啦
空氣傳播其實口罩有用咩?
都唔氣密
airborne procedure 先戴口罩
droplet procedure 就gown up
normal procedure 就單純hand hygiene

一間醫院好多個ward, 其實好多都唔係傳染性嘅case

cardiology, liver, surg ward, oncology, renal 等等

所以呢啲嘢主要喺依賴隔離病房去處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞