[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (3)

1001 回覆
187 Like 10 Dislike
岩岩新download黎用 點解d magnetic link入唔到加入torrent連結
ed2k: //file............
要點做?
v4.3.4.1
ed2k: //file............
係 eDonky or eMule 另一種 BT 協議,唔岩用

qbittorrent or utorrent 係 屬於 BiTorrent (BT)
Example Magnet links :
magnet:?xt=urn:btih:c12fe1c06bba254a9dc9f519b335aa7c1367a88a
冇限定
鍾意做到冇人down都仲得
咁如果要down emule唔用迅雷有冇推?
直接用emule
eDonkey,eMule 基本已經死咗十多年,只剩大陸「渣雷」仍利用 ed2k 連接
就算你安裝「渣雷」或 eMule 去下載 ed2k 連接,基本無速度
除非比錢做會員,但都唔保證你一定下得到,因有好多假Link,死Link,無種,大陸網絡環境因數....等等!
晒鳩氣
lm
想問2個問題

1. Force start 同 start 有咩分別?

2. Magnet係咩黎?
force start=無視share limit setting,繼續做seed
即係你set左share ratio到10
一夠10 ratio,start會自動停,force start唔會

magnet係靠DHT網絡去搵番相關peer
即係trackerless,唔洗tracker就搵到peer
新種好易搵,舊種就乖乖地用番tracker啦

https://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E5%88%86%E6%95%A3%E5%BC%8F%E9%9B%9C%E6%B9%8A%E8%A1%A8
d人成日話用條magnet link 下載,即係點?
有冇得較好似bitcomet咁有懸浮視窗?
成日禁x縮細咗落通知度都唔記得有開到qb
同埋stalled係咪只係代表無種?
DHT有數同埋代理伺服器係無
同埋想知點確定開咗自動block迅雷

剛開始用巴打個qb 好多問題
想知健康度有冇用?

qB有冇得睇?
有冇得較好似bitcomet咁有懸浮視窗? 冇
同埋stalled係咪只係代表無種? 好多原因,呢個係其中一個
同埋想知點確定開咗自動block迅雷<default開左
係下面揀General>Available就見到

搵唔到available
down完就會hide
我係上傳者,有冇得睇個健康度?
另外seeds 0(5) 係咪即係我已經做左5粒種子?
睇上面果個SEED數
(XX)入面個數就係依家有幾多個seeders
點開dark theme
係唔係要去down
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞