[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (3)

1001 回覆
187 Like 10 Dislike
我又嚟問compile問題

最新版qb configure嗰陣話要有support c++ 17嘅compiler而我冇
咁我就apt remove咗原本嘅gcc 8
然後compile咗gcc 10.1
gcc --version 係10.1
不過佢仍然話我個compiler唔support c++ 17

詳細log今晚後補
gcc8唔係有support c++17咩
我記得好似7定8就support c++17
-std=c++17 唔work?
可以試下-std=c++1z
重係用緊上次嘅 -std=c++14
尋晚compile gcc用咗幾個鐘未得閒試其他嘢
正常改做-std=c++17就work
你今晚裝番gcc8黎試下先
uninstall唔到, 改17照去, 得咗
..........咁由佢啦
如果SET左Upload Speed Limit 但係無效 有冇解決方法?

另外,BT既時候成日會唔知點解斷線,SET 左 peer_turnover 係0% 之後好左,但都會有依個問題。

試左唔關ROUTER事,因為拎另一部機BT既時候冇依個問題。

唔該哂巴打
點樣無效
有冇apply埋落utp同overhead?
BT既時候成日會唔知點解斷線<<用緊咩network card?
係咪realtek
例如SET 左 1mb 咁
佢經常都會自己過左1mb download 可能會去到4-5mb
有apply 落utp 同overhead

network card 係用緊z490 既realtek
請問我準備upgrade OS, qBittorrent 入面個statistics有冇方法export出黎?
方便我重裝software後唔使重新計過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞