[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (3)

1001 回覆
187 Like 10 Dislike
你用番alpha1 等4.2.5.15正式版
OK
其實正常會冇事
你用hex editor開左是但一個resume data睇下有冇apply_ip_filter呢個field
就算有都唔識apply
你講果D太深奧
v4.2.5.10 我係活動記錄,見唔到自動封鎖迅雷IP List
以前版本會有長長的,被封鎖迅雷IP List
Husky 意思 libtorrent 的 ip filter 出左問題,有冇理解錯?
C:\Users\<username>\AppData\Local\qBittorrent\BT_backup
用hex editor開左個resume data黎睇下有冇apply_ip_filter
正常係冇既
4.2.5.10就算有都冇用
libtorrent唔會read 同埋會 overwrite

我比你果個alpha1唔會有log
因為係libtorrent層面就block左
所以唔會有qb log出現,自動block晒迅雷既connection
多謝師兄賜教,學到野
想問個低能問題
Enhanced Edition DOWN完之後要放去邊度?
就咁直接裝
請問係要裝邊個file?
睇你用緊邊個OS
windows .exe
mac .dmg
linux .appimage
去option睇下有冇開左proxy
唔太識bt問一句
本身用開bitcomet,Download緊的同時唔係都會upload 已下載區塊去其他用户咩?
已完成下載後繼續上傳有咩用處?

Btw樓主好有心機
1. 人人為我 我為人人
幫其他down緊既人加速,唔係個個出海network都好,某d人要local peer先會快
2. 將個生存期盡量延長

舉個例子
有1條友down得快d就down完左
咁seeder見到就走人啦
最快果一條友又down完啦喎,佢走人
咁樣,其他人仲可唔可以down晒呢一粒seed呢?
A: yes an no
yes 係其他人手上既piece 砌到一粒完整既seed
no 佢地砌唔到一粒完整既seed,會出現類似卡99%既情況
可能超過active downloads/active torrents limit, 去option -> BitTorrent 睇下 Torrent Queueing section
試緊4.2.5
Husky有冇試過咁樣得唔得?
用qBit部機 連router,router唔開uPnP,用port forwarding

搞咗一段時間DHT都係0 nodes
搞掂喇 reboot完router同部機就ok
話Q知你

總之有得比我DL LUXU就得
v4.2.5.12

close咗之後正常喺system tray
但之後會發現唔見咗
再開就要重新checking啲torrent
依家建議用返4.2.5.10
>=4.2.5.11有libtorrent bug
等4.2.5.15會fix返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞