[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (3)

1001 回覆
187 Like 10 Dislike
請問qbittorrent 點set 先唔會咁傷ssd hdd?
剛剛裝唔識set

開咗qbittorrent 之後上網睇片好疾

Router 上網都冇問題

我諗你需要呢樣野? 撳右下角個下載速度

如果連網都上唔到既話,你需要呢樣
再唔得既話,換router

SSD/HDD問題
依家冇好傷SSD HDD呢個故仔講了
你down既野會放左落ram到先再放落SSD/HDD
or upload相同既野都會放落RAM,然後係RAM到拎番出黎比其他人
你多RAM既話,可以去advanced option set大個cache size既
Thanks !! 試吓先
唔知點解開qbittorrent download 嘢時YouTube 會疾同lag

另外16 gb ram set cache set 1024mb ok ?
你download path同system drive放埋一齊?
yes, 1024MB就夠
我ssd 裝os同qbittorrent, download path 係external hdd
咁係router問題了
比BT扯晒D resource
邊間ISP+幾多M?
Icable 100m (好似係)

個router 新買的 asus ax56u
lm
56u應該冇問題。。。
即係bottleneck係你個100M
你試下係router開QoS,改一改udp個流量冇咁優先,咁樣應該會比番多d bandwidth去睇片
試吓先btw 我個個qbittorrent 係官網download
關唔關事? 定係有其他更update version
唔關
冇了
之前都冇事
425冇事?
依家先發現呢度有PT既同道中人,小弟戰績唔差,唔知有冇大佬可以邀ptp btn或者交流下
明知呢啲站唔可以公開討論,見呢到少人側側膊唔多覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞