大逃出 (第三季)

217 回覆
22 Like 4 Dislike
今集成集都唔知搞咩
做戲咁做

今隻好失望
*集
我開頭仲以為有<逃走中>既主題同規模
但愈來愈覺得似係第一個故事既改良版
又係同一個概念玩多次咁
都係睇埋下集再講
但講真今季真係三季最差
一集都未睇, 搞到我都唔想開黎睇

最後一集
今集?
講真有時候虎東真係煩左小小
大家時常都明顯睇佢眼色做人
不過佢控制下自己唔好成日cue會好好多
好似上集食拉面個度
其實擺明少女唔想食, 都講埋理由, 都係要少女去食
好聽D講就係佢想照顧到大家都有演出既份量啦

btw少女同金發現今季真係好有發揮
由第一季開始睇就好鍾意金發現
不過最後一集鳥又
係, 下集就已經係總結編
睇到眼濕濕喎呢集無錯係劇情帶動佢地,餐廳果幕搵野又真係(唔係唔可以扮game咁其他人當npc,觸發劇情先留意到主角群,但最好成集一致囉,唔好有時留意到會做反應,有時又扮睇唔到咁)不過呢集都係做得好出色既,幾好睇啊
雖然見到大陸d留言係到拉埋佢地歷史係到讚自己獨立歷史同犧牲過既青年,我就想嘔夠膽講六四再算啦屌
香港獨立 唯一出路
又未差到咁當然我都覺得上2季精彩d
不過今季喪屍工廠同黑暗別墅其實都ok既
屌係呀
首先我衰我貪方便去左B站度睇
睇到一半真係忍唔到close左彈幕
CLS成班圍爐自high仲要唔尊重人地既歷史
講到自己幾撚勁
大佬你醒未呀?

btw未睇晒成集, 不過佢地唱歌個度真係濕都眼埋
我都係,其實睇得韓綜基本上已經係大陸字幕組,好難避
不過仲要見到佢地講人生而自由平等真係被圈養既豬真係...
我覺得時光機其實幾正,幾有潛力發展既,但要大膽d唔好只著重劇情,多返d推理元素同自由度會好d
同埋睇睇下我係到幻想如果佢地返到既過去係真係入左套劇到改結局咁,應該會好正同成為另一經典
唔知呢度有無人睇,但如果返左去請回答1988到幫正煥追返德善我應該喊出黎,當年站錯邊心痛到拍到求婚大作戰咁就好
成個代入感勁強
因為真係好想香港獨立到呀屌
其實時光機第一集個陣我都覺得好好睇
雖然好似暗啞底有劇情安排左咁
但係睇佢地成日靈光一閃完之後
節目組真係跟到即刻安排左道具個下
真心覺得節目組好強大
一路睇一路好讚嘆

其實最後哩個劇情唔係唔好
規模黎講真係好大, 同埋好有意義
不過最後一集黎計, 硬係覺得差緊d野咁

彈幕個班人真係井底到唔想提
可能係因為太過於由劇情推動,基本上唔係好發揮到佢地能力(除左神童最後玩拼圖果到),衫又比哂佢地任務又易做,連監獄都勁易逃脫無咩難度,帶個傷者走都唔怕比人發現喎屌佢地變左棋子咁,係個game玩佢地唔係佢地玩game,所以差咁d野
我覺得如果可以好似《底特律》嗰隻遊戲咁可以有幾個唔同程度嘅結局比佢哋玩出嚟咁就好啦 我相信會好睇好多
希望下季見到
終於播完
真係幾感動, 劇情鋪排同歷史上扣到題
仲可以拎啲舊角色黎玩下
甚至要答番自己寫過啲咩, 劇組好野
下集都幾期待 我都想知佢地唔敢行個條通風管係去邊
我想知第一集時空旅行其實有無其他ending
至於鍾旼同天海明關係我估節目組都頭痛緊點扭,比d youtuber分析爆哂伏筆
呢兩集開咗個咁大嘅頭,為咗推劇情反而任務難度低
冇辦法,歷史教育意義行先
三葉草
feel 到成員想叫佢個名但又知道唔叫得,啞咗唔知講咩好
真係好想知製作組係咪一早已經俾哂指示金鐘旼,要佢做啲可疑舉動
啲彈幕係咁講5星紅旗 人地講有5000年歷史又起晒鋼
睇到想嘔
今集臨尾鍾旼冇帶張紙我都差啲以為係特登 劇情嚟
最感動係知道有第四季 幾驚就咁完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞