大逃出 (第三季)

217 回覆
22 Like 4 Dislike
唔介意係 bilibili 嘅話可以睇
https://www.bilibili.com/video/bv1BC4y1s7Wt/

別墅嗰集啲 comment 都有啲評論同推測
太假啦...同埋佢地太貪 連開兩次66 d npc都無咩反應
今期好刺激好似睇電影咁
今季係咪冇Signal續集下集都好似唔係
算係好睇過遊樂場好多 不知所謂
今集緊張番少少, 難估啲NPC幾時暴走
不過都跟足劇本(訓)
係囉, 冇接住上季個監獄既
好想睇問男
殺人監獄係我個人Top5之一好想快啲睇後續 最後又搞到好似好有懸念咁
遊樂場似係想比佢地玩多啲推理但真心做得好差⋯仲搞到成個故事唔完整
聽韓國網民分析話可能係一個新嘅universe 如果有續集希望做得好啲啦
今集NPC放水都放得好明顯搞到有少少假
d npc 好似一路等緊 action 位反應位咁
面壁嗰兩個明顯心諗... 勾到鎖匙未呀
我識問男都係因為大逃出
然後搵返問男出黎睇,追返六七成,有時見到有興趣嘅題目會 pause,攞紙筆喺度解題
問男啲題難到hihi,監獄裡面嘅數學題對工大oppa黎講濕濕碎
今集真心好睇 npc果度算啦 最尾以為fail 點知 製作組真係
我都因為大逃出追過一兩期問男同遊戲的法則 但我真係完全睇唔明
我冇奢望過自己會明 iq140嘅人解嘅題目
到而家仲覺得pd搵問男上大逃出真係神來之筆
唔計天海明個故仔, 我覺得今季設計差左,
成日故意拎舊既故仔做題材,
但其實冇太大關係
都係個句, 太多NPC會搞到好難入局同劇組好明顯地控制進度
最醒嗰兩個都未嚟,Tyler同朴經真係令我覺得配得上天才兩個字既人,啲想像力好誇張。睇完問男先明白IQ高同普通人差距喺邊。問男第一季真係好好睇,又好笑又學到野
有NPC=唔好睇係大逃脫不變定律
我都唔明PD自己都話最鐘意睇惡靈監獄,殺人監獄呢兩集。又經歷過上季前半劣評如潮教訓。點解仲要保留呢類大量NPC做戲模式
好彩下星期剩係睇預告都一定好睇,有歷代級最好既感覺
結果我錯左,又係一大堆NPC,睇一半已經唔想睇
呢季頭嗰半都好地地,以為吸取教訓。結果埋尾又集集整成班NPC做戲,完全無癮,都唔知做乜鳩
原來有呢個post今季悶到
見到劉炳在出ig 又話今集好癲
咁我唔抱住期待心態睇算
第三季太多npc 似拍戲多過似大逃脫緊喎

@活體复讀機

【theqoo】現在大逃脫的狀況
老老實實
有時姜虎東真係好煩
係咁迫人去啲錯誤方向諗
有時覺得啲細嘅真係好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞