大逃出 (第三季)

217 回覆
22 Like 4 Dislike
認同虎東對開場太執著
睇黎認哥嘉賓講姜虎東啲衰野 十成九個陣都受晒姜虎東氣 上節目都仲可以用搞笑形式講出黎 出到鏡頭後就唔知姜虎東會唔會翻枱啦
我諗而家唔會既
但真係本性問題
咁嘅年紀咁嘅輩分好難改
同埋認哥都有啲勇者挑戰下虎東
反而大逃脫成班都偏細同鵪鶉
變左成日要睇虎東眼色
唔知點解喺大逃出虎東特別煩
成日講規則性
但姜食堂 新西遊記佢又無乜野
仲幾好笑 可能真係因爲無人治到佢
新西遊記同姜食堂 仲有李秀根同埋殷志源係度 佢地2個同姜虎東關係隨和咁多 講野又搞笑 曹圭都間唔中串姜虎東一兩句 好笑好多

但大逃脫有邊幾個真係跟姜虎東做咁多年節目? 算係大前輩 係節目點都就住就住啦 同埋大逃脫成個節目學術味重咁多
遊樂園真心唔掂
btw有po好興奮,身邊無朋友睇
韓評差到咁仲以為大家只係讚緊佢d景靚
金鐘民都係211成員喎
但鐘民本性都係偏鵪鶉
成日俾人食住
唔似秀根 殷志源 希澈呢啲敢玩火
好開心,有人睇問男
tyler 又叻又謙虛,形象好學術人,語言能力同邏輯、空間想像力超強
我覺得朴經似讀書少嘅天才 只係太早入行所以讀書上發展嘅機會比其他人少 (雖然正統大學/學術模式未必啱佢),但底子太好,應該做咩範疇都可以好有成就
李章源同河錫辰就典型聰明讀書叻嗰種
新一季睇咗兩三集就棄劇 俾我睇返錄影廠坐埋喺度一齊解謎就算啦

如果問男有得再同大逃脫 cross over 就好啦
睇完先明點解大逃脫要有姜虎東
今集po著西裝好拎正啊 想嫁比佢
無計,大部份韓綜都要有個大哥主持壓場
除左虎東,好似劉在錫,申東燁,李敬揆,金九拉,個感覺都唔係好適合做大逃脫呢種綜藝
連大逃脫個pd都話對住虎東有壓力

不過佢做認哥同新西遊記係有其他人鎮住無咁煩
有時都feel到炳宰唔想同佢解釋
我都想嫁俾佢
但佢呢輯大逃出冇咩做到 可惜
反正佢傻傻地先更加q
無期望過佢做到野 呢啲留返比神童餅仔
有冇睇麻浦靚仔, po 襯衫真係好靚
見啲彈幕話,係咪因為啱啱播完另一個節目裡面俾觀眾鬧,搞到唔係好敢出聲
不過感覺po喺大逃出本身角色唔係太突出 (但唔會討厭)
論聰明幫手解謎又唔係
周圍搵發現線索又唔係
大膽又唔係,細膽又唔係最細膽
都係輔助型幫下手或者附和下咁
或者呢個節目未必好適合佢,發揮唔到自己特色同長處
相反喺麻浦靚仔同新西遊記就會印象深刻啲
我自己麻麻地全炫茂,不過諗其他人選嘅感覺都可以係一個選擇?問男都有玩過逃脫 game
佢好靜 就算我係佢嘅飯都覺得佢發揮唔到
更何況係勁mean嘅韓國網民
最近我都發現佢都好多負皮 替佢不值
上兩季反而仲有啲表現
可能佢真係唔啱呢個節目
麻浦帥小伙真係好好笑 又靚仔
男朋友mino老公po
po襯d衫完全係男友款
好cute又型,好難唔鍾意佢
次次鏡頭take到佢個心都彈句好可愛出黎
不過今集講左有無20句野
印象中佢比較出色都係第一季第一次出現天海明果集
其實要改下啦,大逃脫根本唔需要個大哥黎cue流程
反而6個各自發揮功能,團隊合作就夠
其實我唔係咁反感姜虎東,唔覺得真係差到咁
不過佢要自己反省下大逃脫唔可以再用呢種主持方式
雖然韓網好多人鬧,又多人覺得po無用
但我覺得大逃脫最特別就係大家可能突然爆seed
好似今季既鐘旼同少女咁,之前比人鬧到同廢到真係得效果
所以我肯比多dd包容大家既
我覺得虎東直頭阻礙左個流程
成日係啲無聊位浪費時間
其實唔對路的話
製作組自己都會cue進度
好似上一季PO同鐘民俾人 捉左咁
我feel到作家們好心急
心諗「頂,早知唔捉佢兩個」
個NPC差在未跪佢哋快啲搵線索啦
可能因為始終投入左好多資源,
唔想逃出失敗或者無得show d設計出黎
但果集真係出面到有d難睇
砌積木比線索都做得出
無計啦
因為佢兩個破壞左啲提示
變左要臨時搵方法cue進度
但都係失敗左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞