鐘意洗車既入黎

642 回覆
94 Like 3 Dislike
5000 kPa?
巴打請教一下
Gyeon bathe+ 係當洗車液咁去洗車
定係用返平時au洗車液去洗車,之後再用Gyeon bathe+ 過一次水

另外可以持續有效幾耐
唔該哂巴打
Gyeon bathe+ 好似好吸引咁,唔網購的話想問吓喺邊度買到?
10m就1個bar,我諗佢養左隻車里龜
白色車泊露天
住村屋
有固定水源
洗衣粉桶加沙格
美光洗車液/鈴水
舊車唔怕鈴變啞色
可以用藍威寶
仔細沖車身
由車頂開始沖/抺
膠水刮刮走大部分水
Worx 風槍吹d邊位水漬
索水布抺乾
想慳時間就用美光cleaner wax玩吓
玩過打蠟機
但好哂時間
如果要求高要冇水漬
一定要機打
唔係雨季
一星期洗一次一定keep到車漆好
一路都搵緊條真係好用唔留水痕既索水抹布
大家有冇推介
洗車水可以買洗車天國 無得輸..
巴打咩黎
Meguiar's X2000 Water Magnet Microfiber Drying Towel, 1 Pack https://www.amazon.com/dp/B0009IQZFM/ref=cm_sw_r_cp_api_i_VjZwEbC4EZPFZ
全車包左膜 , 正常用清水射下就得
不過我鐘意洗車 ! 都會做曬全套
lm
想問下你地淘寶有邊隻水槍介紹?
Sor打錯
洗車の王国 google下
講緊洗地啲high jet 個單位係mPa 閒閒地都過百bar
射甩皮
想問下巴打內籠用咩做消毒?
用dettol 同消毒濕紙巾
車泊露天 有咩保養心得 車常用 非假日車
我泊露天都盡量兩星期洗一次
識左個揸水車既師傅(都唔知算唔算識 見過下兩三次)佢問我夠唔夠水洗 唔夠可以拎 仲教我係佢架車到點拎
我係用淘仔買果d黃色水箱可以駁埋水槍(記得之前蘋果介紹過)之前搬水搬到腰痛 識左佢架車拎水就洗得開心晒 唔洗慳住用水
不過今日無電 唯有用車充插住黎洗
我去自助場洗既
不過話長泊露天 車會好快殘
入黎學野
平時都係就咁清水洗
如果本身乾淨 只係有塵 用清水洗冇問題的
但如果善水效果同令身d先間鐘用洗車水都冇問題
咁撚好 成架水車比你玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞