鐘意洗車既入黎

642 回覆
94 Like 3 Dislike
可以用粗蠟起
比個機會你幫我洗
樓主想問下呢隻用完係咪唔駛再打蠟?同埋我見佢description係話for鍍膜車用既?
其實冇關係 d product 寫for鍍膜車意思係岩有或冇做鍍膜既車用
咁用完bathe+ 再打蠟有冇問題?
Gyeon bathe+ 可以係邊買到?
買左枝美光蠟水,用插電蠟機都唔太識用,有無巴打指點阿
千其唔好就咁抺呀
沙塵都未洗走好易刮花
用呢枝嘢用納米布得啦
唔洗搞咁多野啦 你用完睇下效果點先
見到雀屎同黃色一點點一定抹走先。
但日日揸架車返工洗完唔夠一日加上黑色車又污糟晒,真係洗到冇心機

下面果忽
求其去元朗嗰啲洗車場嘅泡泡
有冇高手識洗甩哩啲跡,好難搞哩啲其實係咩跡嚟
冇錯 已經講哂都仲要伸手
陰涼果陣先搞
屌我都俾人sell過買咗兩支佢示範第一野用普通毛巾就得,抹乾果下就用納米布,最好兩次都係納米布啦。如果就咁抹真係有機會花,我覺得最好用水沖走啲灰塵,然後抹乾再用會好啲。煩就煩架喇,鬼叫自己on99買咗

老老實實,支野係抹得乾淨既,雨痕一抹就冇,果層coating都叫做keep得到3幾個禮拜,又唔完全係廢,只不過班仆街賣得貴啫,呢度有post話淘寶幾十蚊支都唔使
同款車
車頂有好多死昆蟲可以用邊隻洗車水解決?
[member]我都中過招
我洗完車噴上車物當蠟咁用纖維布抹,抹完係好滑既
但始終街邊野比人呃千幾二千蚊就點都唔順氣/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞