鐘意洗車既入黎

642 回覆
94 Like 3 Dislike
Lm
淺色車身上邊既漬
一係洗完用all purpose clean (apc)1:10 稀釋左
用濕布抹完果撻漬
抹完要即時沖水
因為Apc 乾左係會傷漆
如果apc 沒效 用 clay bar 泥膠
泥膠有分 強度 建議用美光白泥膠
都係唔得就搵compound 打甩佢
付製这段话₳BHE41I8twj5₳打開👉🍑宝👈或掂击链街https://m.tb.cn/h.VOl0vvt?sm=3c7a11 至瀏lan嘂..【德国凯驰集团karcher无线洗车神器家用充电便携高压锂电洗车机器】

1/6 活動999人仔入手
有冇巴絲分享白色車保養
我架車白油變黃
有冇方法可以變返白少少?
請問師兄有冇pre wash ge 洗車水洗得乾淨加多泡可以介紹?
追哂post 買左bathe+
岩岩買埋kwazar 想買多支做prewash 本身諗住買美光支gold 但上面有巴打話少泡 請問有無邊隻多泡推介?

另外推介大家一支turtle wax ice seal n shine 洗完噴效果超好
有無巴打知車鈴螺絲位萬年漬有咩辦法清到?
黎梗想同啲fd去洗車 有無咩位推介?
諗住一手一腳自己搽泡泡再洗
好簡單啫 僻靜公廁附近泊埋一邊就得
偏僻啲既公廁有個大空位就得?
入元朗啲自助洗車場試下
第一次洗車就去公廁, 好多野都唔方便
有冇洗車可以洗埋內籠好推介
怕公廁附近洗會影響其他人咋
點去太陽紋
公司有水有電有地方任我洗

所以經常洗車打臘

洗車用開:
手壓噴泡壺
美光洗車液 (橙)
美光洗鈴去鐵粉
美光陶瓷合成噴蠟 (洗完車噴幾下沖水就得)
美光毛巾抹返乾

打臘就美光隻白色車專用臘
ching 你美光代言人
洗車水有無推薦?用緊cg pink
pre wash同真係洗要唔要分兩種?
手套邊隻好,美森有隻JJ鬚好唔好用?定用海綿簡單啲好
之前用過CG 隻 Citrus Wash & Gloss 洗完幾令身
我PRE WASH同洗都係同一隻,我理解既PRE WASH 其實係等D泡帶走大既泥沙同軟化D污漬

用呢D 無咁易花
用海棉個D花硬
真心覺得好用
以前黑色車 就成日用佢隻quick wax/detailer 同埋隻ntx 2.0臘
而家洗車多左, 直接用隻Hybrid Ceramic Wax 噴幾下沖水就得
啱晒我呢d懶人
想問下洗車蠟水有無用? 洗完咩都唔洗搞就得?
下次試下依隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞