麥明詩去左台灣做律師??

423 回覆
706 Like 12 Dislike
第一件事 Cambridge 係有interview 成績影響唔係好大
第二 佢對比so-called 精英係有分別 不過我最佩服佢用一手普通牌打到佢依家既身份地位
佢只係出身中產階層 樣都係中上 天份according to you guys 都係 so so 佢用自己努力去拎到依家知名度 其實已經好勁
與其討論佢不足 不如欣賞下佢既effort
靚乜 普通中產 佢好似老豆校長 母親OT 大把人手牌好過佢。打得差過佢
有錢個班種自信由細培養到大

同你想比較個類由細精英到大既bluebood邊有得比
佢唔係DGS咩
佢本身已經係澳洲籍
仲勁啦
咁佢策略咪贏晒你口中所謂presentable嘅DG出嚟,話mmc肯定畀人比下去,現實就mmc唔知高幾多班,咁你原意只會突出所謂smart & presentable嗰班無料,打份老遠都及唔上個肯定畀自己比下去嘅人嘅工

佢做過入邊就知大把勁人
就算做返solicitor都係
話佢周身刀無張利其實都冇錯
噓細聲d
大家係討論緊佢無名校生嗰股自信氣場
行出嚟觀感會比下去
咁佢係有因應自己優點缺點而鋪排條路點走

無人話過佢條path被比下去
而且未到最後好難conclude人哋打份工比唔上McKinsey
際遇係話唔埋
正如當年MMC都贏咗郭嘉雯.....
我知
唔醒目好難考10aLOL
好似係老豆做叉燒賣烓味技術移民(聽講)
咁勁!
屌過
幾年前
Ada 格衰
代網友post

麥小姐希望你有mon post,因為我真係好想屌柒你
日日起公司俾錢嘅酒店影十幾廿幅相,成公司萬幾人個個都周圍飛架啦,惟獨得你一個junior associate咁撚鐘意曬命
Reimbursement policy 寫明洗衫都expense得,你將啲底褲擺撚哂起浴缸做咩撚
仲有呀,唔好成日攬住個十優,first honour又做唔到,pcll又考唔到,讀oxbridge都知好多讀law嘅second year已經攬住幾個大firm offer,惟獨你無。廿幾歲仲要成日提住十六七歲有咩叻過,醜唔醜呀
你唔係叻,你係厚臉皮啫
你叻嘅話,一早入左mckinsey/magic circle啦。洗撚起度獻世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞