麥明詩去左台灣做律師??

423 回覆
706 Like 12 Dislike
bachelor graduate analyst應該得33k 可能升左少少但唔會到70
大台經驗真係可能計唔奇 mckinsey after all應該會treasure呢D特別野
唔算
林作咁猛料
佢係俾兩個你字典冇既詞語你形容mmc
10A精,TVB都唔係傻
10A又冇演技。明知佢會走又點會力捧佢? 咪搵啲閒位佢做囉
佢搞個單車籌款,tvb都出攝製隊幫佢拍。對佢算係咁
台灣係「大陸法系」

佢唔係俾法律意見
A&O 用國際業績嚟講佢縮水好耐,已經唔及當年嘅威水, 加上佢一直都比slaughter outperform....

Slaughter v White & Case 會比較appropriate, 但係baker近年都唔弱
估唔到呢個post咁多Mckinsey打手呀
唔好話mmc 嘅級數
有時公司marketing event或social feed搵啲三四線artists做嘢
明白佢哋做娛樂圈未必學歷好好
但連俾job佢哋嘅客嘅名都讀錯串錯
好難令人睇得起佢哋
都明cctvb食水深佢哋分得好少
但接得個job好心佢哋就專業少少㩒撈啲
唔係好識,即係ibanker?
呢個post好多勁人!
屌,咪即係同一樣嘢香港嘅law schools好少叫continental law system, 一般叫civil law system
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞