麥明詩去左台灣做律師??

423 回覆
706 Like 12 Dislike
都係唔同解啦 on9仔 你咪屌樓主用大陸字囉
夠畀狗公吹奏咪得囉
同埋台灣係行民事法,英美香港係行普通法,加上言語又有障礙,10A喺台灣會俾到當地人乜嘢法律意見呢?
用a&o比有可比性d
對比起ig 10萬一個po,賺少好多架喇
你估個個達官貴人都同連登一樣睇娛樂版咩
唉 我好撚煩 人地搵錢幾咁易
有好多富家子弟唔使做野咪不斷讀書囉
ig 10萬一個po???
佢已經冇上cctvb?
好似無了
睇唔起都正常,不過睇唔起人又要同人爭飯食...
佢年幾前後生仔講過。佢出一個post有5位數
而家就唔知
唔知真定假,不過如果堂堂cambridge入唔到miracle 4都幾難屈就去second tier不過有10a都夠班狗公同tvb狗衝
係人都知佢唔係至在娛樂圈啦
佢基本上已經拎晒政商界嘅咭片
唔係選港姐入娛樂圈。邊有咁快埋到上層堆呀。
係喇喎。10A要連登仔教佢規劃人生喇喎
https://hk.sports.appledaily.com/racing/realtime/article/20181114/58913604
佢一早未選miss hk之前已經考左ny bar個試只係入左tvb先實習,佢自己又冇澄清個個人當佢一邊拍劇一邊溫書考試好撚勁

http://www.nybarexam.org/EXRF15/MN210.html

我都好公道既,give her the benefit of doubt, 冇pcll可能係要實習成2年先拎到個牌佢唔想等
5位數未到十萬
邊個想教佢人生規劃呀?講緊佢咁既態度唔係咁好啫,佢個心係點諗都好佢確實個時係同人爭緊飯食喎,仲有佢考完ny bar話希望大家唔好誤會佢其實仲想係娛圈發展呀,想識人同係娛圈發展why not both?係tvb依家係沉船佢先走都走唔切啫。
係人都知咩都畀你估到考到10a就係你唔係佢啦,繼續奶10a鞋底啦狗公
但佢唔識台灣法律
垃圾kol都有10萬蚊個post啦,佢有10萬1個post唔奇,未必個個post有呢個價啫
台大出身邊度讀博都一樣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞