HKCC 2019-2020 討論區 [26]  光復香港 時代革命

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
就係而家啲人話點都唔應該exam 個point係因為on nine learning 太廢
而我嘅意思係疫情完咗 一切安全嘅話 我唔反對exam
參考資料:

中化
你讀文 商 定係理先?
同意
理 因為多數 btw mid term 唔差 至少過mean 10分
其實呢三科yr 1 做additional assignment都好易拎高分 係社科難啲拎
咁樣份份90分 好正常 如果你體驗過中化嘅additional asm 就唔會覺得additional 係好野(個人認為)
中化份additional assignment真係痴撚線 存心靠害 想玩撚死我地
同意 真係講起additional assignment就嬲
Yr2 中化比additional assignment 挽死
中化additional asm 係咪作文嚟?
係勁嘅轉咩模式都勁㗎啦
其實佢個休學2星期係為咩?
純粹為咗隔離nds?
成日開住teams瞓覺
其實如果唔可以復課 都冇可能可以考到exam 所以轉additional assignment嘅機會都幾大
原本諗住休學2星期 博下之後可唔可以復課 但係依家教育局都延遲到四月中 所以都冇可能如期復課
但係我唔係好明點解要休學先可以復課
唔可以今個禮拜online下個禮拜復課㗎咩
因為當佢哋決定嘅時候仲係比較早 佢哋嗰陣預三月中至三月底可以復課 所以先整兩個星期休學 都係買大細因為大家都唔知幾時疫情完
同埋PolyU一開頭唔想online teaching太長 因為唔知個效果理唔理想 所以佢哋諗住online teaching唔好超過五星期
Mon po staff?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞