Fedex 話3m 7093 係戰略物品喎

498 回覆
20 Like 319 Dislike
即是會充公
好彩唔撚用發達佬
違 反 進 出 口 條 例 及 其 附 屬 規 例 的 條 款 , 即 屬 違 法 。 任 何 人 士 , 如 沒 有 由 工 業 貿 易 署 署 長 發 出 的 進 出 口 許 可證 或 沒 有 遵 守 許 可 證 上 的 規 定 , 而 輸 進 或 輸 出 進 出 口 ( 戰 略 物 品 ) 規 例 附 表 內 所 列 的 任 何 物 品 , 即 屬 違 法 ;

經 簡 易 程 序 審 訊 定 罪 者 , 可 被 罰 款 港 幣 5 0 萬 元 及 監 禁 兩 年 ; 及
經 起 訴 定 罪 者 , 可 被 判 監 禁 七 年 , 而 且 罰 款 的 數 額 並 無 上 限 。

佢想玩大,應該唔只充公?
thank you巴打! 而家呢件嘢係抗疫, 連TG都頂唔到, 點戰略呢! 呢個政府真係PK嚟!口罩買唔到, 豬咀filter又禁
如果有一日政府set你老母個西做戰略物資 你老豆係咪都要揸正黎做?
巴打 你報關填咩
當全世界都開始封鎖中國,香港已經沒有活路

我諗你唔搵律師告佢佢都唔會show你
親自搭飛機帶過黎
我係ACCSTORE的店主, 有幾件事想同大家講講
https://lih.kg/1490231

樓主係accstore 店主

樓主我唔係想搞你
我二月頭都喺你個web site 買咗差唔多一千蚊嘢
等到依家都未有消息
但你哋個Facebook 前幾日又話有貨返

我只係想知
呢轉貨包唔包啲豬嘴同7093?
係咪已經凍過水?
因為有啲係我幫朋友買, 我都要答到人幾時先有
巴打你意思係咪指usps一定係最安全,但係普遍美國運到香港要幾耐?
如果用fedex 運,包裹上寫咗filter比佢check到係咪會扣貨?
我自己一月尾/二月頭usps去美國集運倉
經ups(好似係)寄香港
再順豐去智能櫃
認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞