Fedex 話3m 7093 係戰略物品喎

498 回覆
20 Like 319 Dislike
我屌你老母啊fedex
戰你老母咩
Amazon 直寄又點解冇問題?
仆街啦垃圾公司
而家買filter 保命 你就話戰略物資
新填地街係咪全部五金鋪都拉得?
Amazon 唔寄只不過係佢賣晒
12月1月頭都仲有
咁涷過水
FEDEX要飛廣州先嫁
明唔明
香港禁入wor
但係DHL又得 UPS又得
就算AMAZON 買跟住佢地寄順豐都得

Fedex我屌你老母臭西啦 返去含刁大撚
如果根據大陸官方的聲明
其實大家淘的野根本可以充公

因為大陸個list接近咩鬼都禁
明顯係香港政府同中共最近玩手段比壓力人
1A004 does not include:

(a)         Personal radiation monitoring dosimeters; and

(b)         Occupational health or safety equipment limited by design or function to protect against hazards specific to residential safety or civil industries, including: (L.N. 42 of 2017)

(1)          Mining;

(2)          Quarrying;

(3)          Agriculture;

(4)          Pharmaceutical;

(5)          Medical;

(6)          Veterinary;

(7)          Environmental;

(8)          Waste management;

(9)          Food industry. (L.N. 161 of 2011)

嚴咩格上 跟本就有exclusion
非淘寶 美國寄過黎的
咁廢SF都係直飛香港
咁咪email返佢,叫佢因為延遲而減免運費囉
咁你咪覆佢email囉
有exclusion,而且呢隻野根本係工業用
Fedex China
點解唔用集運?
當然可以

但Fedex 支那自我和諧,奶中共春袋一樣要屌
FedEx 飛廣州再用車運來香港,9成大陸唔比入境
佢個base轉左去白雲
之前用過幾次
同好撚白痴 送野唔俾打俾你
其實FEDEX DHL UPS
(TNT好耐冇用唔清楚但我估類似)
歐美以至東南亞國家出口個港口都係CANGuangzhou
全部飛廣州

廣州=幾十個國家
Fedex(已食TNT) DHL UPS 其實都有直落HKG,唔駛經CAN但要睇routing
Fedex呢間野一向經中國轉運香港,d口罩用佢會咁跌落黑洞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞