[PolyU]紅磚大學討論區(20)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有冇紅磚手足可以放APSS1A07救命
https://lih.kg/1884057
講一句,car好似無得retake
如果fail咗無得再retake?
department究竟幾時開?打極電話都唔聽
想問如果car retake返係咪都無得拉gpa
car要fail咗先可以retake
你retake咪可以取代咗之前個F, 咪可以拉番gpa

啲car冇fail又爛grade就冇計
我就係fail咗可以照拉cgpa?
fail咗car真係屈,retake可以直接cover之前個F,即係拎個B都拉高番好多
我科psycho都C鬼咗

題外話:如果冇fail到,讀多個同area嘅car係會兩科都計落cgpa,但wgpa計算就計高grade嗰科
你又係psycho?咁易拎返B咩
wgpa炒咗所以要reatke返
哩科car真係好鬼多零星嘢做
又要人睇啲extra文章寫comment, 又要discussion, 哩樣嗰樣
啲quiz又係好鬼難N展仔背唔到嗰啲bio terms入腦
我衰quiz,兩次都係得6成分
最後都拉左個B+番來
你地究竟搞乜先可以連依科都爛grade
Sem2有冇機9月前考完試岀埋成績
WGPA計曬兩科 但award GPA可以揀計邊科

利申 Retake pass過Car C C升到A
咁如果free elective冇fail又爛grade有冇得retake?
依家咁嘅情況FYP會唔會有機會都可以揀 P/ F
我都想知
Workload都幾正常,discussion/essay又唔洗做餐死先交到

FYP冇pf,其他科至少都要有啦下話
求好心人換IA2 SEM006 我002都係Philip堂
Sorry係要起碼有三年經驗先得
如果識人可以幫手推薦兩個thx
正路除咗出cheat或者group project無貢獻,都真係好難肥,究竟你做過啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞