[PolyU]紅磚大學討論區(20)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
應該係要睇你Major嗰份Definitive Document點講

我Major 份嘢寫 "6 of these free electives may also be counted towards the credits required for the minor."
又得又唔得咩玩法
唉 我都唔知
你Take minor 之前問實啲Programme Leader 或者 Academic Advisor先
我過幾日就去問佢哋究竟係咩玩法
你major有free elective就可以咁做
利:有minor
但我無啦啦收埋咁嘅Email 佢係想remind 我啲咩
我都有minor
如果major同minor有幾科係重疊咗嘅話
可以最多count 6 credits towards minor
咁你實際上係讀多12 credit就有minor嘅title
喺畢業前要填form AR147(a)先有得count
但Minor可唔可以當係Major嘅Free Electives?
major嘅free elective喺有minor嘅情況下直接歸0,全部撥落minor度
冇pf點算定係又要捱到4月尾先再公布可以pf
今年senuor entry表示 剩係喺poly上過幾個禮拜堂
今年senior entry表示 剩係喺poly上過幾個禮拜堂
仲有冇summer exchange?
出左email
唉 真係冇pass fail
其實全sem online learning 都冇P/F
係咪代表校方承認online 同 face to face 有同一水平?
咁以後都唔洗番大學啦
同埋有d人屋企環境差 溫唔到書 學習成效一定會受影響 諗唔明點解會冇pass fail
老老豆豆要起碼有間書房/獨立空間似自修室咁先做到野
無獨立空間嘅表示
老老豆豆咁都頂唔到第時點做嘢,office環境周圍隨時出出入入,又會好多人講嘢討論
辦公室唔似屋企
有暑sem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞