[齊心抗疫] 拉麵/沾麵集中交流區(9)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
做咩日日都推台風…
因為黃店得佢算好食
呢到啲comment參考下算 個個人口味都唔同
建議試下mk台風
不過荃灣食過咁多次都未見過咁嘅色
台風咁多fans 一定係我咁岩唔好彩或者我口味獨特姐
咁仲有咩意思?
個人覺得旺角同荃灣風格都有啲唔同

我食開旺角
荃灣質素都未至於咁差
有冇人食過火柴盒
想帶條女去試下
基本野都做唔好…
灣仔個間媽好似轉咗慢煮
金龍絕對唔係美食, 但比連登一眾旅遊達人用黎做笑人既指標其實好怪

入店入面坐個D 無錯多數都係支那人

但你見佢有幾間係比人立食既分店其實好多日本人食, 600 YEN勝在夠平, 方便
佢個陣好濃既豬骨臭味一來係抽氣問題, 二來其實都算係真材實料

當然丈六咁高水平都係收700 YEN, 群青660 YEN, 但前者排到仆街加早收, 後者又係早收同埋好細間, 兩者都排幾長龍

只可以講你係當地上班族有時肚餓想食拉麵又想快夾平真係會選金龍
台風舊肉舊強真心唔得

麵質同湯底我覺得唔差

利申: 食過旺角個間
你係中伏無錯,呢個限定我食過一次都想屌鬼
以為係平時魚介加有蝦湯咁既味,點知係撈埋高菜

但其他巴打都無講錯,台風既常規款係正常好多(魚介湯/骨膠原撈/沾麵)

利申:每個月至少食一次既骨膠原撈麵撚,雖然pat骨膠原漿賣相好趕客
呢家鬼金棒夜晚收工時間仲係唔係好多人排隊?
聽大阪人講過佢地如果飲醉就會去食
個叉燒
座銀,金鶴,鳥華亭
好撚柒難食....
我早排都帶個fd食呢碗 真係算難食 個湯又無咩味 個塊肉又極普通 搞到我都幾唔好意思
Frd!都係每個月點都會去吃兩之骨膠原撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞