藍可兒事件翻拍電影!4年懸案3年調查「死因真相大白」

214 回覆
56 Like 2 Dislike
想睇返以前舊登都無哂
又黎 當年推爆幾多個Post

好鐘意追依d追到訓唔著
仲有芬蘭定瑞典去旅行個兩個女仔
生存左十幾日影左奇怪相
又係諗到訓唔著
近年真係無邊單有咁多想像空間

個單冇咩特別wo
開閃光燈黎照環境姐

失蹤前果幾張
兩個女仔同無人雨林,聯想埋土人定壞人野獸就多野諗
其實睇住死左既人神秘死前最後既相就感覺好恐怖

有無多啲details

睇咗成個鐘資料 百分百係被拹持強姦多天後才被殺
最後被野狼/獸等分屍 (也有可能是兇手)

死者可能認識兇手 那個女的麗莎娜實在非常美麗
可能在開始上山時已經被村中某些人一路跟踪

有冇links
之前好似係viutv既一個清談節目
搵左班有陰陽眼既人睇條片話見到係𨋢口有人追佢
而家點

https://youtu.be/S6LxIEPT3Lk
補返條link

咁應該部閉路電視都要有陰陽眼

個camera影到嘅影象唔代表我地人眼睇到嘅影象
巴拿馬個單好正
好記得有個巴打打左好大段野問大家有冇興趣去查案
而家點

補返條link

所以咪話應該睇唔到
片呈現既影像同陰陽眼直接肉眼接觸睇到既野點同
其實巴拿馬果單野係咪排除左係食人族
如果係有當地既居民都會知同搜救隊都會見到
講到尾,其實藍可兒單野都係無真相
而家點

補返條link

似鳩up 作大多

呢集有睇
開始既時候搵左幾個聲稱有陰陽人既人分別走入間房入面
要佢地評價下有冇野
全部都話有野
形容既神態都似
搵通靈之戰班大神crossover就精彩
有幸當年追過 巴拿馬森林,荃灣鳳姐同柚木巴打既po
藍可兒果陣未上高登
雖然好慘 但果陣追po真心係好正
又要驚又要繼續睇

荃灣鳳姐係咪youtube嗰單

單嘢而家點。我記得殺人條友啲留言好串

Details pls
嗰時有條友不停係YouTube影到一個單位 跟住有人開始講 嗰個單位發生命案。跟住嗰條友上尼講。你哋查到又點 都冇證據拉我

跟著巴打仲組團去案發單位查案

link and more detail plz
我記得我都好似追過少少,唔記得左
藍可兒果陣未上高登
又要驚又要繼續睇

Details pls
嗰時有條友不停係YouTube影到一個單位 跟住有人開始講 嗰個單位發生命案。跟住嗰條友上尼講。你哋查到又點 都冇證據拉我

呢單有d印象 果陣live左 好似有個可疑人物叫風騷快活人定開心快活人之類嘛

個單冇咩特別wo
開閃光燈黎照環境姐

失蹤前果幾張
兩個女仔同無人雨林,聯想埋土人定壞人野獸就多野諗
其實睇住死左既人神秘死前最後既相就感覺好恐怖

有無多啲details

睇咗成個鐘資料 百分百係被拹持強姦多天後才被殺
最後被野狼/獸等分屍 (也有可能是兇手)

死者可能認識兇手 那個女的麗莎娜實在非常美麗
可能在開始上山時已經被村中某些人一路跟踪

有冇links

佢係咪將自己既想法代入'兇手'度

擺明
識fd有陰陽眼 佢有親戚都有
之後佢同我講佢同佢親戚都係條片睇到個d野
我之前都唔係好信 但由呢個fd同我講我就信左
一黎我識佢耐知佢為人 二黎我諗唔到佢呃我有咩動機有咩好處
之後我都認定左呢單野應該真係同d鬼怪野有關
就冇再有咩好奇心

叫佢指下個位得唔得
講開離奇命案,有冇巴打記得 紅衣男孩續命案

不過發生喺中國,死嘅又係中國人,封鎖太勁,無乜資料討論

台仔Ptt有詳細分析貼
你可以去睇下

Details pls

呢單有d印象 果陣live左 好似有個可疑人物叫風騷快活人定開心快活人之類嘛

呢單好似唔係好耐之前咋嘛
但我無追到個結局
最後應該又係不了了之

Details pls

但我無追到個結局
最後應該又係不了了之

擺明條友做
而家點

補返條link

所以咪話應該睇唔到
片呈現既影像同陰陽眼直接肉眼接觸睇到既野點同

可能你未明
或者依個世界嘅鏡頭係影到好多嘢但我地普通人眼睇唔到
所以即使係影象,有啲人會睇到其他人睇唔到嘅嘢
不過無得證實依啲超自然嘢
藍可兒果陣未上高登
又要驚又要繼續睇

Details pls

有冇人記得果時有人問過果位樓主點解會咁無聊睇果條片,明明得好小人睇過,仲要係片尾先關事,正常都唔會睇條咁悶既片睇到最後

Details pls

但我無追到個結局
最後應該又係不了了之

擺明條友做

堆片拍既地點,時間同個單一樓一命案係好吻合

最衰班警犬又做唔到啲乜嘢

Details pls

但我無追到個結局
最後應該又係不了了之

擺明條友做

最後好似有人話開tg gp繼續查嘛 之後唔知啦
個搞手話拍片黎呼籲社會對情緒病病患嘅關注?
btw拍套記錄片唔會破到案 感覺上成個project都幾9唔搭8
好恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞