突發 輪到澳洲封關

629 回覆
749 Like 6 Dislike
大家要走最好9號前走 9號Qantas Review 應該係收到風9號再ban HK Macau 走到快走
其實你轉機等得耐都可以入境 根本就係2張幾票

真既話狂賀
屌,返唔返到澳洲開學
如果佢係中國藉,但神早去咗第二度旅行或公幹,再飛去咪冇事。但如果你係鬼佬,啱啱去完中國再飛澳洲都係有機會中招
果個唔關事
改早啦
今日或之後先離中國境既轉幾耐機都唔得
而家ban支那,包唔包香港
source?
Oh update左
佢點分係2月前黎左香港再出發去澳洲既中國人
澳洲海關都未必知有張紙仔
好心ban埋香港人去澳洲啦
唔包
唔知幾時封
一封就開唔到sem
博唔過
星嚟都冇用
emperor xi嗰籮柚繼續堅定保護666+111
屋企人今日飛澳洲
澳洲總理宣佈,即日起禁止「非公民」由中國入境,而澳洲航空(Qantas)周六亦宣佈,會暫停兩條直航中國的航線,直至3月29日,飛往香港的航班則不受影響。

澳洲政府實施新措施阻截武漢肺炎傳播,周六宣佈禁止外國人由中國入境,無論是直航抑或經中國口岸過境均不能入境澳洲,總理莫里森(Scott Morrison)表示,澳洲公民、有永久居留權人士、合法監護人或配偶則可入境,但入境後要自我隔離14天。同時,澳洲外交部亦更新對中國的旅遊警示,呼籲國民切勿前往中國旅遊。
澳航表示,由悉尼飛北京、以及悉尼飛上海兩條直航航線,將會由2月9日開始暫停營運,直至3月29日。澳航解釋,這是因為新加坡及美國等國家實施了入境限制,到過中國的人士不能入境,令服務兩條航線的輪班機組人員面對嚴重的「後勤挑戰」,因為人手問題而要暫停航班服務。

澳航又表示,2月9日停飛的日期或許會推前,要視乎乘客需求量而調整。
美國航空公司周五已宣佈暫停飛往北京和上海的航班,直至3月27日,飛香港的航班則維持正常。聯合航空和達美航空則於2月5日起停飛中國。自中國爆發武漢肺炎以來,有接近1萬班航班取消。

汁: 蘋果
都話左唔係針對中國人 (Chinese national)
係針對來自中國的任何人 (from Mainland China), 不管其民族藉貫

依家唔cover香港依個地方, 任何由香港去澳洲仲未受影響

佢有case喺香港出發中嘅咪會bam囉,好似意大利咁之嘛
國際標準呀淋病

講完國際即刻示範撚狗咁撚
香港人冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞