突發 輪到澳洲封關

629 回覆
749 Like 6 Dislike
有冇source, 我都想知14日內去過入唔入到境
我今日走,一睇到新聞嚇q死好彩exempt 香港,但要走就快,SA又中2單
個個坐火車落黎香港, 之後香港出發咪唔計入大陸出發囉
2月8號凌晨走 想買早啲
唔ban香港係因為香港未算多同未有香港人係澳洲感染 一有就好快會van
多國切斷往中國的交通往來,防控新型冠狀病毒疫情。其中新西蘭航空暫停2月9日至3月29日往返上海的航班。新西蘭航空指,近期旅行客流因國際旅行限制而減少,因此作出有關決定,將與受影響旅客聯繫。

澳洲航空亦指,考慮到美國和新加坡先後禁止近日曾到中國的人士入境,本月9日起,暫停來往悉尼至北京和上海的航班,直至下月29日;來往香港的航班暫時維持正常。澳航表示,會不時檢視情況,可能會因應需求提前暫停航班的日期。外交部領事司指,至今有超過60個國家對中國公民實施入境管制,最少30間航空公司取消飛往中國的航班或實施限制。
-----

澳洲佬真識玩
事實係佢地怕事又怕死
Show 左 你咪係轉機囉?唔係咩?
呢D野真係要人帶頭
新加坡禁到好嚴 中國護照就唔得,估唔到咁大膽,值得鼓勵
唔會唔俾入。最多扔去隔離營。
23去留學
諗緊改唔改16
香港依家封都冇用啦咁遲
全香港滅城嗰陣時先封就真,屌你老母傻閪政府
有無封關list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞