突發 輪到澳洲封關

629 回覆
749 Like 6 Dislike
帶幾個口罩比我
支那人利用呢個漏洞黎香港再出境,訛稱冇返過中國,咁就瞞天過海,西方好快發現。
香港將成為最大贏家
97民主回歸前:香港
97民主回歸後:中國香港
本身3月中先去sydney讀書 依家6號出發
歧視
應該好多大陸人呢幾日會落香港轉飛澳洲
如果遲啲香港都ban 我由香港去台灣再轉機去澳洲得唔得
11號 搭163
走唔切喇佢哋
https://www.foreignminister.gov.au/minister/marise-payne/media-release/updated-travel-advice-protect-australians-novel-coronavirus

Effective immediately, foreign nationals (excluding permanent residents) who are in mainland China from today forward, will not be allowed to enter Australia for 14 days from the time they have left or transited through mainland China.

如果佢將中國變咗做香港
其實就要睇吓佢會點check你14日內有冇去過
本身二十幾號飛返去開學
真係唔敢搏
即刻買左6號機票早走早著
冇用,因為your start point is HONG KONG CHINA
封埋香港啦
真係唔知佢點check香港人有無用回鄉證去中國大陸
改7號會唔會太遲
Monash U
到時去個未封香港嘅地方hea 14日
澳洲識玩 夠曬突發
澳洲海關咁嚴 假設個大陸人想出古惑拎住大陸passport經香港轉飛澳洲 海關關員chok佢兩chok覺得佢可疑既話已經會直接send back 唔止大陸人 澳洲海關年中都send back唔少香港人啦
唔會啦 我11號
Same U
11號唔驚?上面話9號會review
好似用一個島嶼的監獄,整到靚少少比一班由武難飛去澳洲到的人做隔離
https://www.skynews.com.au/details/_6128827528001
抱歉借個位,啱用求幫p牌輕輕推
【有圖】希望唔係17k黃絲比人誤導買口罩
https://lih.kg/1854451
Perth 就話香港同中國人
我citizen,只係驚之後ban唔ban飛機
不過Monash遲開學唔使擔心啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞