神秘生果店賣神秘口罩

582 回覆
176 Like 16 Dislike
我都買左 會影上黎
講到明十號公怖安排

唔明9號屌乜9
咪玩啦
佢得一個戶口咩
咁多人比既payme
Hsbc個面又點
條死仆街仲係開post話預訂左未必有貨
Cut單機會勁高
你老母臭西,之前又係威係勢咁話有咩高人幫手幾萬幾萬盒貨咁拎
明明無貨係手又比人任訂,訂完比唔到人又唔退錢
仲有一班信徒/打手係到一唱一和
佢老母
Get Fresh 你自求多福啦
咪又係嗰招
收訂金買咗貨
發現個價錢升咗好高決定唔發貨
然後炒高嚟賣
進可攻退可守呀
拎貨果一日 退錢肯撚定 仆街 除非個老細pack 好$68 一包連埋口罩咁退 如果唔係間舖肯定世紀大災難

首日拎貨 6674張訂單 當一半訂兩貨都好 已經要處理超過二十萬既現金退款 如果搞唔掂真係災難級 大想頭想搞O2O 原本可以好好地 點知掘個窿俾自己踩
你估佢預計唔到咩
所以我覺得佢無諗過真係會比貨人
有貨相喇
除番開每間分店300張單左右啫
有心退錢有幾難

個仆街講到一萬張單自己一個人處理賤撚格
😱
留名等睇聽日老細人間消失 跟住所有分店落閘
佢d鋪頭都冇人,有次行大埔中心,無意中見到有間生果鋪,後尾先知係呢間野
究竟公布左神秘口罩個名單未
睇佢fb講野九唔撚搭八 冇碌落去睇
個泰國口罩同神秘口罩有咩分別
泰國,厄瓜多爾,韓國
呢三個就係神秘口罩個link? 退貨要帶咩過去?入數證明?
神秘口罩係厄瓜多爾
泰國口罩冇貨
韓國口罩炒價

退款帶訂單編號,電話號碼,入數證明
見到個post, 爬唔切文忍唔住要留言

我係1月底買左第一批空運到港既口罩, 好快就收到貨, 50蚊50個泰國口罩一盒 (冇證書證明, 冇講標準, 我都係朋友sd 黎見有,買左先)當時真係好少人留意個page, live 先得幾百人睇, 200盒我都搶到就知。

有貨, 易搶, 就繼續留意, 第2round 韓國口罩 (已收到貨), 同預訂泰國口罩, 都落左order, 但之後就開始失控同鬼啦……

佢唔公平 又成日轉玩法, 成日9 up得空頭支票, 詞不達意加 on9當有趣,哂人時間睇直播,比人話2句就發脾4,郁d叫人退款唔好要, 算數。

但佢承機炒作黎煲佢生意, 安排搞到一獲粥心,係咁玩9人,都仲要企道德高地黃馬卦上身大把fans 護航,唔好話鬧, 建議下都唔得,真係燥底!

1) 之前吹到好大,話1個月唔做生意,專處理口罩問題, 拎口罩都唔好買野, 唔開檔,只交收,當訂完第2round, 口罩都未出貨, page開始多人like, live 起碼有3千幾人睇,就開始賣生果, 仲苦口婆心咁介紹幕後搶罩 功臣另一生果店, 一入佢page , 就有2個負評留言置頂,果然係朋友??
然後神秘口罩既 功臣 既 麒麟果 又今日係佢到上架啦~~~~~ 個罩既安排都未有呀~

2) 舊單未清, 越黎越亂, 大把人留言叫佢處理問題, 搞左舊單先接新order, 佢都仲係咁收, 話幾多萬盒黎緊, 然後而家話冇貨, 全部cut 單, 5盒變1 盒, 醫護都話要cut , 然後而家唔再入口罩啦, 仲有好多fans 可憐佢比人鬧到傷心唔做架

3) cut 單之後就話用神秘口罩代替,比咩罩你都唔知, 定價幾多又唔知, 比左訂話取貨退款, 點知佢退幾多? 整個過程, 感覺唔到佢係有心幫人,

總結: 罩係有, 但一定冇佢講咁多, 黑心未必,但口罩標準/質量成疑,2星期唔夠,page 由1萬like 唔知有冇,變7萬幾, 賺到fat fat , 咪再做老襯啦~~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞