神秘生果店賣神秘口罩

582 回覆
176 Like 16 Dislike
回漏左野
「係呃錢角度應該會做得簡單d咁先多人買」
可能係因為怕簡單得滯啲人覺佢仲似騙子
所以先要特登搞到複雜啲?
跟住話係呃你洗唔洗搞到咁複雜?
不過啲人主要信佢嘅薄弱基礎都係因為有十幾間分店
雖然好不知名下
你係咪以為又會好似平時咁快搶哂
點知依家仲見庫存冇乜點少即刻心諗中伏
450蚊50個過咁耐先冇左百幾庫存
如果我係老細會對依個結果失望
即係你班友仔之前對你信任程度僅限68蚊
68就毫不猶豫狂掃 真係昆水都當豪比你咁解
450即刻窒左一窒考慮左好多野
當然就算佢狂放68蚊都夠昆好多人 冇必要要整450
主要都係試水溫/測試人對佢信任程度有幾大
鬼乜 屈臣氏就話 只係不知名店 依個結果先係正常
唔係假定佢100%騙子 但一旦走數點保彈自己?
$450/50個
發國難財?
除左同大集團買野
係amazon同不知名人士買野肯先比錢都係因為有平台幫你把關
依啲有乜保障?
我相信好多人一開始都好怕呢啲聽都未聽過嘅店
係之後知有十幾間分店好少少
問題係有十幾間分店都有籍口唔比人貨到付款?

以前真係會諗唔明搞到咁煩有乜好處 依家明
逆向思維會容易令人覺得係呃你洗搞咁多花臣佢自己都煩啦
諗諗下真係好多騙子都花臣/古怪野多多 幣少真係勁多呢啲

要攪珠係好典型個隻令你覺得冇咁易得到嘅野就唔似呃人
逆向諗未會覺得佢唔係呃到更多人錢更好乜?
點解要限制買到人數咁少
可能你會話佢冇咁多貨限制好正常
但個陣都大把人質疑佢68蚊開成一百區邊有咁多貨?
太易買到你會更易覺得假
下68蚊50個咁易比你買到仲要唔洗搶 有咁大隻XX隨街跳?
之後見勁多人好快搶哂你就會消除疑慮 都係好羊群心態
或者心諗咁多人一齊陪我比人呃都抵 而且都係68蚊者
就好似你見工CV寫多D僱主更易信你一樣
人係傾向較易相信多多搞作嘅人
首先有十幾間分店 其次係正當生意生果凍肉
又幫長者/醫護/病人 點睇都唔似騙子 騙子洗搞咁多野?
好老實講 如果佢以原價賣口罩比人係依個時勢足夠做大聖人
洗唔洗再強調自己幫長者/醫護/病人?未免太過矯情
會唔會依啲只係作為取信於人嘅工具?

神秘口罩個到係如果佢講明乜牌子會好死
有得搵返個隻牌子嘅真貨對照
但唔講牌子賣啲點雞嘅野比你都冇位入佢
「68蚊50個係咁架啦仲想點?」

次次講神秘口罩太假
逼真少少未有時整啲牌子/泰國/韓國比你聽
等你覺得佢唔似乜貨都冇係到吹水
加上幾百蚊仲係神秘口罩實冇人肯買 貴野就唔見佢話限購
就算當佢真係炒價買返黎
即係例如你為左幫朋友
所以特登買幾十蚊一個口罩再賣返幾十蚊比朋友
聽落好荒謬 你朋友咁有錢自己直接都買到啦洗你幫?
9蚊依個時勢仲要KF94都大把人搶
問題依乜牌子都知剩係話韓國高質口罩
不過你就算講明KF94都一定信你
你又唔係乜名人出名公司 你估屈臣氏/hktv個啲乜
只不過係有分店 比FB個D所謂賣家好少少
講真係我嘅話知道自己唔出名怕人懷疑一定會一手錢一手貨
佢fb 好撚多信眾
全中
講中哂
呢間野擺明撚香港人
岩呀
賣口罩的幣少
4000盒450蚊已經賣左1半,輕鬆有1球,不過佢連第1批都未有,遲d又搞線上線下會員貨,d貨係咁黎勁過家誠哥,買唔買/信唔信個教主你地自己決定,link就唔會貼了
呢間野青衣城分店平日見佢人流都唔多,賣d野又唔係平,靚又唔係靚過人,唔知點解FB 成日出post 都大把人搶咁,睇完呢個post 更加相信佢係呃人,加上呢家咁嘅時勢生意一定差到爆,斷估佢果十幾間舖都唔捱得好耐,真係睇佢幾時執

利申:一次都冇幫襯過,多數去果欄買
其實咩係線上線下會員,佢係咪有語癌
終於有人明佢做緊咩
佢就係首先扮神秘增加知名度成為KOL 平價出少少貨 然後
一黎可以博人嫌麻煩唔退錢
二黎聚集到一班信徒之後就$450盒先係真章
心水清/屋企仲有一兩個禮拜貨就有本錢屌佢on 9或者罷買 屋企冇乜或者2盒 thanks果D傻鳩 就貴貴都會搶
估計佢今次$450蚊會出多D貨了 冇人收到之後D期貨冇人信佢就收皮
出完一堆貨收有人收到, 又可以話貨源緊拙開$600盒既期貨可以搶多筆 到時又未必有貨博人唔退

如果有貨就賣冇貨收皮唔洗神神秘秘 佢一開始就賣$450同藥房冇分別就唔會有人買
所以我到佢開 始賣生果就放棄左
而家又話收到醫護機構求助
Fb成班人話支持比醫護先,都唔知係咪打手黎
一間順理成章話比晒醫護先
之前既訂單要取消
所有野都係到自編自導自演咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞