神秘生果店賣神秘口罩

582 回覆
176 Like 16 Dislike
事實已經發生左
D人兩盒被cut一盒/由一盒變無
個陣既理由已經講過係讓比醫護 重病 老人之類
最恐怖係一大班人係到話支持支持之類
諗諗下如果唔係打手做媒既話
就真係邪教咁
唔係話幫人有問題、唔應該幫人
但合理地去諗,而家咁危急,一罩難求
會唔會仲有一大班人自己比晒錢,但咁撚大愛讓個罩出黎比人
錢又無罩又無都無所謂
咁無所謂即係唔撚係急要,咁就咪撚訂啦
所以都唔知係咪傳銷騙局黎
即係等於你係窮人諗住去排買平米
跟住到比完錢先同你講包米讓比非洲人
人地更有需要 用道德綁架合理化掠你錢
根本好荒謬 去得買米都係為左自己架啦 依家就要你大愛
要大愛我自己唔識捐米 洗靠你隻手再捐比人?

唔係話要去到做善事都唔可以比人知
問題係原價賣返口罩比人已經足夠係依家做聖人
洗唔洗再講自己又幫老弱醫學咁 over?
最離譜係68蚊個啲都未收到仲要你買450
等於借錢比人 舊數未還仲要再借新數
仲要佢隻450都唔知乜鳩認證
韓國標準kf80/94/99都無寫
張野又唔係韓國保健局出
我覺得都係伏罩黎
一開頭睇佢fb以為佢幫人

屌,根本開live全程講廢話

中二病咁

之後唔想理

後尾諗諗下係咪呃人
張野真係9流流咁 不過當佢話係KF94
都可以走你數 點解唔可以係分店驗貨面交?
頂原來咁流 不過會話IT唔好犯法呀
咁都好啲 即係冇想像中咁多人咁唔理智
但尋日都有巴打表示買左 自求多福
香港人唔係被逼到絕境都唔會想信依啲人
佢就充份利用依個弱點真係好9
印度搓手液500Ml Gel 70% 78元/支 10日後到港
HKD 78.00
剩餘: 97086

知遁450冇乜人買即刻用返原本策略局你班人細額啲就會毫不猶豫買
之前自己重大人大義講拎晒4萬盒去賣兩舊就可以退休,但自己就唔會,扮晒清高咁,不過呢條友有d計,呢單野之後FB page突然多左幾萬like,免費宣傳
今日去退款,個職員屌個老細無擺低錢, 要佢自己出.
神秘口罩苦主
本身第一日好認真聽live
之後幾次聽完覺得曬時間
重點係無比過貨人
比晒錢就cut人單又唔退款
而家又話搶唔到貨囉
個劇本同大家諗既一樣
比人落訂-收晒錢-sry無貨
詐騙都咁明顯
仲未上新聞/報警?
明明平時d ig/fb 呃人十幾萬就上晒新聞
最住導演
編劇先啱
依個仲古惑過啲IG SHOP
個啲你見佢乜獷體店都冇會驚所以先即刻追
但依個有十幾間分店墊底令你放低戒心
先唔追得咁急比啲時間佢 諗住啲分店走唔到佬

當時68蚊開100每區幾百盒 都講緊幾萬盒過百萬口罩
話任買反而你會覺假 扮哂野話限2盒
多數人都唔會剩係買得1盒 所以唔係叫68苦主係134苦主先岩
大家都係覺得百幾蚊係比人呃都冇所謂嘅數
個老細就係捉依啲心理 今次佢肥了
過百萬口罩李嘉城都未必得啦 區區小店得?
走數機會一定係大
我當班哂過百萬都係重用/假口罩/救救/都唔係容易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞