欅坂46暨日向坂46交流區第八十七回 種子花食屎啦

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
做偶像本來就係要搶鏡爭取曝光
盡力表現自己吸粉先係正常
不過喺欅冇競爭嘅情況下先睇落突兀姐
如果可以嘅話都幾想松田入日向
[翻譯][Blog] 200124 菅井 友香

早安。

昨天、成員的織田奈那、鈴本美愉發表畢業、
平手友梨奈的脱退、
佐藤詩織的活動休息發表。

突然的發表真的非常抱歉。

雖然可能說不上什麼、
一想到大家的心情就讓我非常心痛。

非常感謝每一位成員。

想將訊息直接傳達給本人。

從錯誤中不斷找尋解答、
並不只是以成員的角度
而是作為一般人來看的時候
都能感受到每個人堅定的意志。

直接向本人表達支持
我想是最好的一個方法了。

只有一次的人生、
想挑戰的事物一定要去試試才行!

要好好照顧自己喔
我會一直一直支持著大家的!

有這麼大的變化
可能會讓應援我們的粉絲們感到非常不安。

直到現在發生了很多事。

將這全部的過程
當作是最重要的經驗保存著、
為了下個路途向前邁進。

我呢、想為了欅坂全力以赴來行動。

2020年,希望一直支持著我們的大家、
和一直努力著的成員們都能展現笑容

今後欅坂46的應援也請多多指教。
茜寶
喺fb見到友香電台節目張相,一定係喊過
大意講咩
茜b
喊左
屌再睇返個mail
大家都cm句茜寶茜寶 可唔可以講下大概內容
唔識日文上面好似淨係見到大小姐嘅翻譯
覺得有啲不明覺曆
轉載微博

守屋茜 200125
「odanana,mon醬,te醬
一直以來辛苦瞭然後真的非常感謝!
至今為止看了很多te醬的背後之姿,讓我學到了很多東西。經常會和te醬一起出去玩呢,看到你的笑臉我很開心吶」

齋藤冬優花 200125
「對於平手,至今為止一直在前線堅持,奉獻出自己的人生,我對她的感謝已無法用言語表達。想以這樣的心情,想更多地一起挑戰各式各樣的事情,想把平手腦中想做的事全部實現,這樣的心情在心中(與現實)pang地一聲分成了兩半。
只是,這種事無法言語,又充滿感謝之情,能走進我的人生,讓我獲得這麼美妙的經驗,讓我見識到這麼美妙的景色,都是多虧為此付出了很多很多的思考、把自己的人生奉獻給了欅的平手的功勞。真的非常感謝。要吃得飽飽的哦👶」
感謝樓上
終於有人講松田
好似好多人睇好佢咁 又講到下任隊長接班人
但我自己真係麻麻佢呢type 覺得有啲夾硬
但真心係欣賞佢咁努力嘅 盲都睇得出佢有心想上位 而營運又好似都睇好佢 希望佢捱到出頭天...
大地震完..d blog好似樂觀過頭
都唔知係咪營運要佢地寫到咁
假既樂觀⋯⋯⋯
佢地成日都寫埋d咩微笑再會,下次要開心再會乜乜乜
究竟佢地過住咩日子日日喊咁款⋯
你有嗰嘢嗰陣會唔會同人講:我頂唔順啊!
正常都講:我ok喎,無嘢啊
愈係崩潰先愈要...
https://www.bilibili.com/video/av84899393?t=1268
平手退團相關新聞合集(中字)
越係話自己冇事會越擔心

雖然咁講好仆街
呢一刻我寧願佢地講不安迷惘好過佢地咁正能量

大佬呀我飯你地唔係淨係想睇你地堅強果面架
我想同你地一齊面對架屌
新年快樂
新年快樂
準備好同屋企d廢老開戰未
發夢 我仲睇緊21人唔出聲嘅欅寫
但都係好好笑
樣係幾靚 綜藝又努力
但真係造作得濟
講起欅寫大家有無發覺由4th之後開始就無係節目最後打新歌/cw歌雖然平手成日唔係度,咪搵下成員代c當練下,又可以砌下時間夠一集
補緊過往嘅欅寫 屌我喊撚咗
宣佈畢業退團嗰日咁啱先睇完小米 然後泉妹

平栗志睡 四個神推走撚晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞