(基督徒入)分享一下奇蹟

174 回覆
11 Like 22 Dislike
呢個叫幻象
時間既幻象

你係覺得神要人等
當叫救命既時候佢都仲要你等
即係你覺得神要跟你個心意,懲罰班黑警
先至配做神
咁你先係神啦
你唔知祈禱為何物囉
雖然大部份人都唔知
一味求求求
啲邏輯錯到

信左無壞
咁點解我唔信佛,唔信阿拉,要信耶穌
呢段似樣少少
25 咋
我三十,先開始正常啲

跟住畀人睇八字
佢嘖嘖稱奇
"真係有無得咁衰"
Sorry...我唔應該咁講
係聖經入面記載,神是創天造地,以自己嘅形象造人,又以父親同孩子相稱,教義又可以係一個證明。
證明你真係on9,俾著我都即刻分手
所以其實無人明白創世記既比喻
全部人當佢係真實咁睇

聖經充滿比喻
因為只係為明白既人而寫
愚蠢既人由得佢地去吧
我講祟拜耶和華呀,佢係造物主,受造之物應當敬拜
唉,人類好多都係太自大,覺得自己咩都做到,唔駛靠神
take psychedelics, 好過信宗教
咁你有冇十字架之類嘅聖物
阿拉咪耶穌老豆
其實依家有好多係跟人信而信,有好多連宗教背景都唔知又話自己好信神會信一切神所講既,但又唔知基督,天主教其實係變左質既,係就信猶太教/伊斯蘭教,btw 我敢信一堆人唔知伊斯蘭教同基督係同一個根黎。 所以我信神但唔會有信仰更加唔會去加入宗教,因為宗教根本就係呃鳩人捐錢既組織
仲有就係好多人將成件事簡化哂
變得好簡陋
成個結構散哂
搞到站唔住腳
其實就係一班人想搵心靈依靠者,佢地以為宗教同信仰同一樣野,最好例子就係天堂。個個都知咩係天堂但係竟然唔識七重天。點解?因為當初呢班宗教佬攞天堂做gimmick去賣佢啲贖罪卷賺錢咋
耶穌死去三日復活就係奇蹟
唔再需要靠物件,因為依家係恩典時代,正如依家唔駛再好似猶太人咁要割禮。。。
你咁侮辱神,唔怕嗎?。。。。
係人利用左宗教既問題?定係宗教本身有問題?
仲有,7重天係冇呢件事,我諗你係想講保羅去到3重天,其實呢d係信仰既根基深淺程度問題。。。
宗教嘅歷史好悠久,係需要好多時間去學習同閱讀。其實教會除左講聖經之外,亦會講好多基督教嘅歷史,但的確了解嘅人少。你指出依家有好多人係「跟人信而信」,會唔會係因為佢見到佢身邊嘅人有信仰而變得開心左,生命有改變...而呢一個亦係基督徒嘅見證,令身邊人感受到自己嘅改變。當你翻得耐,你就會經歷神更多,更加確信呢個信仰。 而「宗教係呃人捐錢嘅組織」,基督教同錢有關連係十一奉獻,十一奉獻係一個個人選擇,無人人逼你做,神只悅納甘心奉獻嘅人嘅金錢。
不如你試下搵一間教會翻?
咁你肯唔肯定呢幅畫面屬於你同佢?
咁....呢個係事實嚟㗎喎......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞