(基督徒入)分享一下奇蹟

174 回覆
11 Like 22 Dislike
可以,想點幫你?
你應該求既可能係明白神既心意 加油呀,神始終唔會離棄我地
神唔係淨係高唔高級,仲係創造我地人類架wor,唔應該祟拜咩?
俾人逼轉教會。好似適應唔到。
末期癌症醫得返,夠奇蹟未
你有咁o既信心, 為你感恩.
不過都想提提其他人, 信耶穌唔包保一帆風順, 主耶穌都係慘被釘死, 初期教會在世上冇邊個有好下場.

不過我地係信上帝同在, 同埋有永生盼望.
可以, 但最重要係你要誠心悔改信靠, 同埋上帝 "救" 你個方式未必如你所諗咁樣.
但提提你, 信神唔一定有呢D所謂奇蹟.
不嬲自己唔覺係奇蹟,不過成日有人問我點解咁都死唔去
唔信就咒人會落地獄
呢啲就係基督徒
你都會落地獄
在邊度都好, 包括教會內, 講見證時, 諗過先講, 唔好講D冇人想聽o既野.
基督徒唔係 "咒唔信的人落地獄"(咒人呢個心態即係想人落地獄), 而係相反.

聖經話俾我地知, 人都有罪, 有罪就要死後落地獄, 但神愛世人, 預備左一個方法拆解, 就係俾悔改信靠耶穌o既人可以唔駛落地獄.

基督徒想人信耶穌, 正正係唔想人落地獄.
首先,相信神唔代表有奇蹟,而係當你表對困難時,你點同神一齊去經歷,而呢啲經歷會成為見證。見證/神蹟 係當環境/現實去話你知呢件事係無可能發生,不斷否定你,而最後卻成就左。
我見你都開過好多post 問唔同嘅基督教問題,其實你不斷問人,倒不如試下祈禱問神。
當然你都可以繼續問我/大家,我會盡量解答。
唔好上兒登就OK
唔好意思搭單問下,新匪犬阿頭有無宗教信仰?
信有點解就要崇拜?? 神論同信仰係分開架喎 再講耶和華(神) 係唔比人有偶像崇拜,你邪教?
我個人睇法:
天父 = 爸爸媽媽咁既創造我地
現實我地都有爸爸媽媽生我地出黎
但係係咪人人都咁愛自己老豆老母呢?
呢個就係D人就算信有神存在, 都唔想親近既原因
唔知呀...睇唔出佢有...
相信神會令你眼睛見到靚野發光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞