(基督徒入)分享一下奇蹟

174 回覆
11 Like 22 Dislike
基督徒相信有永生, 在世的生命唔係一切, 人死並唔係最終結局.
我諗其實你頭腦上都知
神有好多野係出人意料之外
你所求既未必係最好,而神有更好

頭腦上知,情感上既痛苦需要慢慢沉澱...
不過通常呢 d 時候係用黎鍛煉自己安靜同埋了解自己既最好既時機
我都經歷過, 唔開心左好多年. 後尾一樣過到. 諗番轉頭, 人生之中, 呢D其實好小事.

放開之前o既野, 但唔駛專登話俾自己聽要 "忘記", 咁只會不斷提醒自己. 你可以諗下你人生仲有咩其他方面, 關心你o既家人朋友又好, 工作又好, 學業又好, 值得你放心思時間o既運動都好, 放開D自己喇.
認真答你
你個心唔想loop 係舊有pattern
尋求一個新既智慧/想法/概念 去改變你依家核心思維
而尋求神去幫忙=為自己open up 一個新既可能性

當有幾分鐘 個心靜落黎 你自然就會出現新既靈感
要唔要實踐 就自己決定

相信神係可以一個依靠
亦都可以相信有一個新既靈感/去探索更多可能性既自己

而放棄舊有慣性思維
你可以懺悔 反省 清理自己思絮

勇敢啲 跳出自己框框

每樣事情出現都有原因
到最後一定會變好
Love u

宗教啲答你
天使一直係你耳邊 祈禱同祝福
只係你聽唔到

好感恩,有搵到同行一齊為呢件事祈禱,感覺自己並不孤單。所以大家都可以為我禱告
當我祈求呢段關係嘅時候,神都叫我等待,等待到,係祈禱嘅時候我甚至看看一幅好靚嘅畫面,點知相處上有問題,而佢決定放棄....
依家我會用絕望去形象自己... 簡直生不如死!
收皮啦,叫你個耶穌懲罰班黑警未?
掂又耶穌,唔掂又耶穌,萬能key咩
最撚憎人乜都拉落耶穌到
以後o既事, 冇人知, 但依家就大家保持下距離, 為你好, 為佢都好.
你又知神無懲罰?神除左會懲罰亦會憐憫...
我明白........但個心都有好痛,好絕望呀
你又知有懲罰?信耶穌最鍾意講啲無從判斷嘅嘢
你走出人生低谷係靠你自己,唔好咩都key落耶穌到
俾啲自信,信自己好過啦,信耶穌

利申:識得有人話抽到公屋要多謝神
靠自己係無錯嘅,You do the best God do the rest.
唔係咩事都要key落神,只不過當人已經盡力去做左自己個一part, 其餘嘅就交俾神,神係一個有盼望嘅神。你朋友抽公屋,會唔會係佢抽公屋嘅時候遇到好多困難,甚至係無可能有,而最後成功左?至於黑警,我都會好想神懲罰佢地,甚至要佢地一生受苦受難,但係基督教最核心嘅係「愛」,我地都會犯罪,人類都會犯罪,如果照一犯罪就懲罰,咁我相信呢個世界係地獄。神係會懲罰佢地,因為神係公正公義。
個BB係個肚度差d死
依家行得走得
祝快高長大
祈禱係同神傾偈.
假設你有個好朋友, 你都會想同佢溝通.
其實都係架,神知道你嘅所有,你諗咩,你嘅行為。祈禱係一個主動同求告神嘅行為,神重祝視呢個行為,佢想佢嘅兒女主動搵佢。
為你禱告啦
多謝你
信耶穌好難唔on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞