(基督徒入)分享一下奇蹟

174 回覆
11 Like 22 Dislike
另一位香港的朋友,患左乙型肝炎,搵牧師祈禱,祈完再驗,好返左,十幾年都冇再復發。
我同你分享下啦
我十八年黎,好多黑仔嘢
細個阿爸阿媽打得好勁
搞到我成日打架。唔讀書
但係神奇係無論我兩間幼稚園,兩間小學,中學都會拎我接觸到耶穌。而我比中學老師搞到我信左耶穌。我以前中學成日打入。人地好心叫我起身食飯我都要打人。但係我宜家完全唔同。就是我以前讀書差。操行差始終都會改變。宜家雖然讀緊基礎文憑。但係我覺得凡事靠神。我慢慢就會讀到上去大學😎😎🤘🤘
送句經文比你
約翰福音:16:22 你們現在也是憂愁,但我要再見你們,你們的心就喜樂了;這喜樂也沒有人能奪去。
你搵我呀 user name : bkouc
可以呀,你初信唔需要奉獻,當你翻得耐啲啲,有感動先奉獻啦。
感動都唔奉得唔得?
我信神係會改變人心,希望佢都可以改變我所想嘅人啦,我真係好期待佢再一次歸入基督,再一次信主。得閒可以為我禱告
得,你有感動先再諗捐唔捐。
食枝煙瞓好D 算la
瞓到就好啦...日日眼光光,完全瞓唔到
好!!!一定
,btw我自己係信神(上位者)但唔信宗教信仰,但有啲宗教故事又真係幾過癮
信神但唔信宗教?可唔可以講多少少?
係咪信有比我地高級既野存在
只係唔去祟拜佢?
我雖然係基督徒但我成日都有呢個諗法
就係神唔想比你達到你目的囉,仲問。。。
根本係咁比藉口你姐
真正自己解決先係解決
既然你係基督徒 咁你應該好清楚你要順服
聖經有一句 神俾你嘅苦難係你承受得到
共勉之
利申 啱分手 基督徒
順服包唔包括埋牧師geh話語,定係只係順服神?
你要有個concept係雖然牧師係啟發我地既人 但佢地始終都係會犯錯 牧師既話語有時唔代表神 所以我地先要時時刻刻問神我地係唔係實現緊佢既旨意
唔該曬你 解答我一直geh疑惑
ching 搞咩?返緊藍絲教會?
利申起你底
既然你開口找基督徒,我就答你一句,請問在聖經中記載的12門徒,有誰是能夠得到善終的?
所以,信主本來就是一條艱巨的道路,所以信主本身真是一個奇蹟了。禱告吧,求主和你一起走過低谷吧!
想知耶穌可唔可以打救到我
其實耶L都係人,所以所經歷嘅事同大家都一樣,如果一定要講一啲事只會發生係基督徒身上面,我會話係信仰嘅逼迫,因為啲人會好懷疑信仰/神,就會不斷挑戰你。
又或者睇多啲聖經,會更明白神嘅心意。始終人講嘅嘢都係會有錯,當有懷疑嘅時候,一定要問,牧師唔代表啱晒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞