(基督徒入)分享一下奇蹟

174 回覆
11 Like 22 Dislike
小妹依家處於人生低谷,係絕望入面,生不如死,係呢一刻除左信仰,已經無野可以令自己舒服啲,好想聽下你地嘅分享,令我仲有啲希望。
係你覺得多份野依靠到姐
信仰真係令你諗嘢會正面 因為你有盼望 你有個寄託
即使你求嘅嘢 唔係即刻有 即刻實現 但係你要學會等待 期盼 總會有轉機
呢個真, 只係令你更有耐心咁等
不過有時睇番轉頭
如果果陣冇信仰我都係咁等個結果
因為做人真係絕亡,好想有野依靠
無信仰,好難捱....
推! 人生好苦!
呢個世界冇咁多奇蹟,不過我信天無絕人之路
不如講下你有乜嘢事覺得咁灰
被分手...其實好on9...但我真係接受唔到。
試下 慢慢接觸個信仰 叫朋友帶你返下教會先 唔係話即刻要信
我有信仰呀,我信神,只不過當人係最灰心絕望時,而神又好似無工作,就會開始亂諗,所以想有同行分享下見證,令自己有希望
其實我都有同樣經歷嘅 但係自己要有信心有期盼
或者可能你想要個樣嘢得唔到 你要認真諗呢個係唔係神嘅安排同佢覺得呢個係對你最好嘅安排 你要咁去諗 因為有陣時你想要嘅嘢 未必係神覺得對你最好嘅
[
同埋去唔岩就試多幾間教會
畢竟好既教會係好難搵
我依家一番到香港既話都唔知去邊間好
我有信心同盼望,但現實環境同所祈求嘅好大出入,所以會有動搖。我想係呢件事上有祈嘅應許,我想佢成就呢件事。 我想要嘅未必係神覺得最好,但如果我堅定去祈求,神係咪會令呢件事有轉變,變成合適我?
呢刻接受唔到,痛下迷下之後慢慢就會好返
不過要時間
前兩日聽左個黑人牧師既講道精華片
佢話任何時候你向神求助
神就將你需要/能夠幫到你既野 pack 好箱寄出去
你可能即刻就會話下無 wor 無收到 wor
係,因為呢個箱你唔會知幾時送到
你亦都唔 exactly 知個箱入面有咩野
但係神已經預備左個箱、個箱已經 ship 緊黎、會黎、個箱入面既野會幫到你
呢個就係信仰
有可能係相反, 令你改變同成熟, 明白到有D野其實唔係真係適合你自己.
呢層我真係冇辦法答到你 因為我唔知上帝諗咩 如果你有期盼 你可以試下等待 或者可能都係時機未到
我信神係有預備,但等待令好痛苦... 特別係我所祈求嘅同依家所發生係相反...
等待緊.......所以想收集下大家嘅見證,令自己有多啲盼望
好痛!真係好痛!我仲信係有神嘅應許....
你可以睇下施洗約翰,神並沒有救約翰出監獄,也沒有阻止他的人頭被人因為玩樂而砍下,但亦推翻唔到神以前對佢嘅祝福,係佢身上所行嘅奇蹟。
其實最主要真係有一班同行者
繼續行就有路,係好廢話但時間係能沖淡,未必一定放低到,但一定會無咁痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞