[家庭遊] 2019.6 九州HEA遊遊記

157 回覆
7 Like 7 Dislike
樓主呢
仲有人睇咩
近排無得去旅行長洲都睇啦
何況九州
咁睇下有冇時間打下預咗超慢更
十卜

別府灣池
特別之處係咁樣影好似個缸同個海連埋一齊

隔離嘅海豚池
個陣好似係差唔多有show...但我冇咩興趣睇

跟住就行出去新開嘅ASOBEACH
其實就係俾小朋友玩沙 同埋可以去摸下啲海豚

再遠啲都有海豹池~全部都昏睡緊

臨走係到睇下幾點有車個陣
突然有隻海獅係到行過第一次見

搭巴士返大分站
因為俾原定時間早咗離開水族館 所以決定係附近行下

去咗離大分站十分鐘路程嘅美術館

好出名嘅假游泳池
可以除鞋入去

上面睇就係咁樣

另外入面啲COUNTER嘅形狀都係有特別設計過
CAFE係C形 詢問處係?形

對藝術品冇咩認識嘅我嚟打個卡就返大分站行
大分站個商場都幾大同埋多嘢行
消磨時間一流

然後係大分站終於玩到電車GO

玩得好廢
臨尾走先醒起冇上到天台睇下唯有等下次再嚟(雖然唔知幾時有得再飛)

專登早啲入去就係影呢架車Waku Waku Trip 883系

影下啲米奇

過對面月台影另外一邊

不過883系嘅塗裝淨係得兩卡有 其他位同普通883系冇分別

咁啱見到由布號

上車
都係普通嘅883系 冇咩特別
(反而新幹線嘅Waku Waku就有特別裝飾)

係大分站買嘅紅豆包幾好食

搭到去小倉落車

係小倉落車就係為咗搭787系(呢張係博多補影)
來往小倉/門司港同博多嘅きらめき多數都係用787系

787系LOGO

雖然唔係新車 啲凳都望落殘殘地
但內籠又幾型仔

波音787(x
個日架車都幾吉下可能啲人都係搭ソニク多?

臨落車個陣去影前面嘅GREEN CLASS

個晚去咗食牛脷好食到冇點影相
牛舌串燒 たんか
2 Chome-19-28 Kiyokawa, Chuo Ward, Fukuoka, 810-0005日本
+81 92-531-8529
https://maps.app.goo.gl/JF1wmBDi7h6UEs8q9

DAY6完
居然有更新
個別府灣池睇落幾靚
有得摸海象同近距離望企鵝
無聊咪更下
不過太耐冇cm過已經推唔返上去
再嘈推你個海膽po
你個啲諗住幾時更
垃圾樓主
幻西啦
奶。。。。
你唔好再遲啲先覆
爛尾 dllm
呼喚樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞