《女朋友全家變咗隻蛋》(4)

987 回覆
1285 Like 4 Dislike
Live
三件寶物嘅原形係咪日本神話嘅三神器?
八尺瓊勾玉
八咫鏡
天叢雲劍
等緊 睇完先訓 聽日730起身
現實既兔子人
「畸形生物......」我開始腦補緊,到底會有幾恐怖。

「婆婆聽到呢個消息嗰陣,就知道山林入面有某隻兔食咗八赤勾玉落肚,而變成佢哋見到嘅畸物。由於嗰隻生物吞咗神物落肚,演化成半神嘅存在,如果佢侵略性強,係有一定危險性......所以,我婆婆就引用咗日本一個傳說──「因幡之白兔」,呼籲大家唔好接近佢,對佢敬而遠之,而自己就繼續搵嗰隻兔。」

「結果搵唔搵到?」

「結果係,唔知係咪嗰隻兔嘅影響,令到成座山嘅兔繁殖得好厲害,大家不斷捕食都仲有,所以村民更加崇拜呢隻所謂嘅「因幡之白兔」,各家各戶都開始拜祭佢......」

「難怪我去到嗰陣,每一戶都見到有兔嘅銅像。」我說。

「最終,婆婆只可以搵村外兩位出色嘅獵戶幫手,追尋兔嘅下落。其中一個獵人成功打斷咗隻兔嘅左腳,另一個獵戶就透過追蹤佢嘅血跡,成功捕捉到佢......但佢無交出俾我婆婆用八赤刀處決佢,反而係成家一齊食咗佢。」

「我有啲不祥預感。」

「嗯,婆婆話嗰晚之後,成條村發出咗一陣極強嘅紅光,幾乎所有村民就消失哂,應該係話變成蛋......」沅彤停低咗。

「之後?」

「婆婆嗰陣發生嘅事情太恐怖,自己都唔記得咗,到老咗寧願忘記。」

聽完成個故事,我都或多或少開始砌到少少前因後果。
獵戶係周白/周水?
啲元素好正呀屌
泉叔祖先係食咗隻兔果家?所以佢餐餐都要食蛋?
Lm
「你呢?你未同我講,你要救嘅人係邊個。」講咗好多嘅沅彤,轉問返我。

「我要救嘅,係我女朋友。」

「佢俾「重生會」洗咗腦?」

「係佢一家變咗隻蛋,我至少要搵返隻蛋,喺一路嘅調查下,命運不知不覺咁,帶咗我嚟依到。」

「希望你搵得返女朋友。」

「希望你搵得返把刀。」

互相祝福之後,我哋就不經不覺咁訓著。

講出心底嘅說話之後,訓都訓得舒服啲。
仲有冇!!
今曰得咁多?
同埋想問個故去到幾%
lm
各位覺得幾好睇,記住俾個正評呢個係我最大動力!

今晚係咁多先,記得follows同讚好埋ig同fb,我有時會喺嗰邊更新資訊

fb:https://www.facebook.com/%E5%A2%A8%E8%AA%AA-1417494148490607/?ref=bookmarks

ig:maksyut20030164
好緊張
係,今晚完了

我諗去到50%左右
日日追
所以泉叔之前話捉到特别既獵物唔可以食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞