《女朋友全家變咗隻蛋》(4)

987 回覆
1285 Like 4 Dislike
「噹」某個人嚟咗男廁,入咗我隔離嘅浴格。

不以為然嘅我,繼續用凍水洗頭。

「政?」原來浴格隔離嗰條友,係宋文德。

「宋文德?」我回應。

「搵咗你好耐,暫時有冇咩情況出現。」

「無...咩兔子人嘅線索都未有。」我說。

「我全日行出行入,已經大概摸清呢個教育營嘅地圖。」宋文德喺上高遞咗張紙俾我,說:「你喺呢到記好地圖之後,就用水沖爛佢。」

我接過宋文德手畫嘅地圖,上面粗標明咗其他地方係咩嚟,包括有禮堂、禮拜堂、貢獻品室等等。

「宋文德我有啲嘢對唔你住......」我有啲難以啟齒嘅感覺:「塊鏡,宜家喺重生會身上,佢最後一關要我交出身上最珍貴嘅物品,個求導者好似有天眼通,知道我塊鏡最貴重。」

宋文德靜咗一陣,答:「我夜啲幫你返。」
Lm
宋文德好有型
Lm
宋文德是咪會死
墨b都用不推文啦 大家識做啦
佢死嘅話我真係
提提大家用不推文
lm
我愛墨巴
墨巴
Lm
我會死?
不推文
係囉點解係浴室講嘢唔驚附近有人
佢地有能力拎到八方鏡 一定有能力偵測到八方鏡唔見左
Sorry & thxx!
不推文!
lm
Lm
「你拎到?」宋文德講到好似入自己廚房咁。

「塊鏡唔可以失去,我會幫你睇下點拎返。總之喺呢個教育營,必要時我會提你逃走。」

「仲有......聽講你係無晚餐食?」我多問一句。

「有,一粒米、一粒麥。」宋文德嘆一嘆氣,說:「夜啲我會搵下有冇其他嘢食。」

喺浴格短暫交流完後,宋文德就離開呢到,睇嚟佢係專登嚟宿舍搵我。

我自己沖完後,用毛巾抹乾身就返去房入面準備作息。

大半夜,手機唔喺隔離,就好似無咗一部份安全感。

空蕩蕩嘅房間,令我無心入眠。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞