[UFC246] Conor McGregor vs Donald Cerrone

823 回覆
17 Like 2 Dislike
155 應該冇
但155以上應該都有唔小人對Kha做成威脅
我真心寄望tony可以贏佢
tony唯一機會
大家有冇留意亞洲選手
之前上Youtube睇過吳仲凱覺得唔差
原來已經係2018既新聞唔知而家仲有冇練

上個月 Floyd Mayweather 在社交媒體上發佈了一段自己在 UFC「八角籠」訓練的短片,並向老對手 Conor McGregor 再度約戰,隨即便再度引發了全球網友對於雙方「世紀之戰」第二回合的期待,而這位「不敗拳王」最近在接受採訪時親口表示將要申請 MMA 綜合格鬥執照,並將進行 6-8 個月的專業系統訓練,以便准備與 Conor 的跨界複賽。而對於複雜的格鬥規則他表示:「如果滿分是 10 分,我的摔角能力可以達到 7 分,經過訓練之後我還可以提高到 9 分,踢擊我可能只有 4 分,但是我的拳擊技術能得 100 分。」

雖然 Floyd 信心滿滿,但是對於職業拳擊手來說,綜合格鬥除了拳頭外,包括肘、膝、腿、地面擒摔和地面絞殺等技術也都非常關鍵,尤其是腿膝和擒摔和地面絞殺,對於不習慣用腿的拳擊手來說絕對是致命打擊。當然我們不能以常人的眼光來看待 Floyd,畢竟他的職業生涯保持者 50 勝 0 負的恐怖戰績,更何況他已經聘請了 UFC 次中量級冠軍 Tyron Woodley 作爲教練。如果兩位冤家能以 MMA 的規則再比一場,相信又會刷新之前的收視紀錄,至於能否成真我們拭目以待吧!
打CM PUNK?
似老吹
係咪姐係好似激戰賤輝咁
cardio 弱真係好關鍵
第二 round 開始就 gas
所以 may 咁老都咁勁
個po竟然捱到今日
打Diaz個陣仲要周圍走
好神奇
下次conor再打嗰陣不如趁機開個ufc / mma 綜合po
要等到下次
不如一陣開
打過啦 canelo俾maywether撚狗咁撚

果陣canelo仲未有咁多瓣數 又年少氣盛 被撚足全場

果陣打Lara其實都收收地皮 不過做星真係做星 做到canelo依家進步得咁撚勁 連以前體力弱都克服埋
就算依家嘅canelo都係埋唔到全盛money身
Shoulder roll 同 quick jab 真係太屈
我反而覺得有得打下
心聲呀清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞