[UFC246] Conor McGregor vs Donald Cerrone

823 回覆
17 Like 2 Dislike
係,就係鍾意佢依幾樣野,爛仔格
係 身型超難睇 但好打得
同埋佢鍾意冇啦啦打人一巴 都算佢嘅Signature
同埋打打下比中指
真係唔撚明點解佢個身形咁撚核突
成個瘦布歐咁
但又打得 吹佢唔漲
佢 bjj 勁
又出名iron chin
好撚捱得
所以堅係好打
BMF個場好可惜比醫生stop左
好想睇佢啲後勁有冇可能贏得返
BJJ 身型係咁
gracie都係咁build
我覺得都幾難反勝
果場 jorge 真係壓倒性
我一開始覺得好驚訝
真係成個爛仔
Gangster
通常打前就會睇UFC嗰offical youtube channel Inside the octagon,Dan Hardy講得好好,講解下兩人嘅優缺點同埋場賽嘅focus位會點打
打完之後就會睇the weasle (YouTube channel)嘅What really happened 講返場曬實際會發生嘅事
賽前賽後睇呢兩個都好正
識嘢巴打
睇咗ufc好耐鳥
不過其實最鍾意睇啲analysis分析每場有咩策略/拳手打法,睇完之後會大開眼界發現好多場上以為冇用嘅小動作其實係set up緊最後一擊
所以成日睇啲KO,其實好多時候係由一開始就慢慢set up最後land到 唔係偶然 冇咁簡單
清 邊度睇開 想學下野
通常打前就會睇UFC嗰offical youtube channel Inside the octagon,Dan Hardy講得好好,講解下兩人嘅優缺點同埋場賽嘅focus位會點打
打完之後就會睇the weasle (YouTube channel)嘅What really happened 講返曬實際發生嘅事
賽前賽後睇呢兩個都好正
條link睇唔番
40秒
睇完呢場反而鍾意咗睇Jorge,太狂野
Nate唔係最top但厚血王,永遠打不死咁
而且佢果時同Conor啲trash talk好正,
話少但好好笑,少數識接Conor話既人
今次the weasle講What really happened Conor同Cowboy嗰場都好正
真係會懷疑係咪睇緊同一場,人地專業咁多睇到咁多嘢
佢出拳好似鳩fing咁
鳩吹多
真係ufc rules 佢快過cowboy收皮
重點係條撚屌要cap水嘅同時都好錫身
一定唔會同你癲
Mayweather咁撚醒 應該唔會打
weasle pro定係mindsmash
其實我係睇mindsmash先於weasle嘅,睇佢嘅第一條片係講解wonderboy啲kicking,一開始都幾鍾意佢,不過感覺後黎佢啲片越來越吹水,講啲spiritual/mindset嘅虛無嘢,對真係了解個場比賽嘅幫助唔大,所以睇多幾條都係咁我就從此冇再睇佢了

利申 純粹個人觀感,可能只係佢唔係我想要嘅嘢,同埋我真係好耐冇睇佢唔知近排佢啲片係點
而家喺度刷存在感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞